bugün

rakı şişesinde alık olmak

bak şimdi sevgili sözlük okuru; rakı sofrası, rakı mezesi, rakı sofrası muhabbeti, fasıl, masıl bunların hepsi rakının raconudur. birisi eksik olsa aranır. hatta bazısı olmasa diğerleri çekilmez.
şimdi kadim alkolikler diyecekler ki her şey bahane, rakı şahane.
kimseyi sallamam ama böyle düşünenlere saygım sonsuz. neden diyeceksin. çünküsü ben de aynen öyle düşünüyorum. fakat bahsi muhterem mevzu rakı ortamının içinden rakının kendisini çıkartmak. işte o anda sıçış başlıyor.
40 çeşit meze olsun ye babam ye, yemekler şahane olsun onları da yut, müzik de tam keyfine göre gitsin oh ne ala ama rakı kafasıyla muhabbet eden kişi bozuyor arkadaş bütün bu işi.
hayır içince geyikten geyiğe koştuğun adam birden farklı bir gezegenden seninle iletişime geçmeye çalışıyor. hatta iletişim sikinde de değil. iki çift laf ettirmez, lafları ağzına tıkar. hep anlatır, anlatır, anlatır. kafan güzel olsa sen de anlatacaksın ama dinlemeyeceksin, bu sayede monologlar bütünü yalandan bir diyalog ortaya çıkacak, gülmece eğlenmece. ama yok arkadaş kafan taşak mode off dolaylarında gezerken o herifin kurduğu her cümle üstüne bir kürek toprak gibi çöküyor. herifin sesi müziği boğuyor. anlatıkları mideni kasıyor yemek yiyesin gelmiyor. ortamdaki başkalarına söz vermişsin hemen kaçamıyorsun.
bir süre sonra uyarsan da seni siklemez. şaka yapıyorsun sanıp güler geçer. be adam ya...

neredeyse bir hafta geçti ben hala bu baygınlığı üstümden atamadım.

ulan hakan ruhumu emdin, ölümü yedin allahsız! muhabbetine azkaban tutsağı ettin beni. felsefe taşımı çatlattın.
hay senin derdine expelliarmus emi!

bir insan evladı; göğsünde kıllar çıkmadığı için babasına taşak malzemesi oluyor diye ağlamaklı olur mu yahu?! neymiş yirmi sekiz yaşındaymış ama adam olamamış. adamın bir saat boyunca anlattığı derde gel arkadaş!

böyle bir muhabbete ancak alık olunur. ızdırabını eşşekler çeksin emi!