bugün

tck 216

ekşi sözlük kullanıcılarının, (113 adet oldukları söyleniyor) şüpheli olarak ifadeye çağrılırken, haklarında isnad edilen suçun (Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama) maddesi.

şimdi "hukuki değerlendirmeye kafası basan, göt sahibi" kişileri merak ediyorum ne yapacaklar. ekşi de yapılınca sıra bu taraflara da gelecek süpheniz olmasın.

bir günde yüzbinlere varan okuyucusuyla sözlükler, ulusal kanalların çoğundan daha fazla takip ediliyor. iki arkadaşın muhabbeti değil bu. kahvede konuştuklarınla da bir değil. gizli isimler arkasından sövüp sayarak rahatlama ortamları hiç değil. "ip adreslerini ekşi sözlük vermişmiş" isterse vermesin bakalım.

burada sözüm ne ekşi, ne ulu, ne de başka bir internet ortamına. bunları kullanarak hakaretler yağdıran zavallı insanlara. her suçun bir bedeli vardır. eğer hukuk zemininde çözülmezse, gerçekten çok daha acı sonuçlar doğurabilir. bir an önce bu üfürükten adamlar kendilerine gelmelidir. insanları öfkelendirmeye, değerlerini aşağılamaya kimsenin hakkı yok.

düşünce özgürlüğü - hakaret ayrımını bilmeyenlere söyleceğim yok zaten.

deniyor ki; "vay efendim alevilere, ermenilere, kürtlere de hakaretler ediliyor. hatta ateistlere ağza alınmayacak sözler söyleniyor. izmirlilere söylenenler tek başına yeter zaten. bakın bakın şu şu başlıklar açılmış"

kesinlikle mesele islam dini ve peygamberi ile sınırlı değil. kime yapılıyorsa bu hakaretler, aynı işlem bu suçu yapanlara da uygulanmalı. fakat, son zamanlarda saldırılar bu yönde yoğunlaşıyor. sözlük moderasyonları "mum söndü" benzeri iftiralarla alakalı ima dahi yapılsa başlıkla birlikte yazarları patır patır döküyor. fakat, hz muhammed sas e gelince düşünce özgürlüğüne sarılıyorlar. (#12135428) böyle bir yazıyı, "böyle küfredenler de var" şeklinde sözlüğe yazabilen yetkililer var. kişiselleştirmek istemiyorum. ben de, sen de o da çok kişi bu hataya düşebilir. hatta, bu başlığa yazdıklarımdan sonra daha önce açtığım ateist sote, ateist tava, ateist buğulama * benzeri başlıklar soruldu. ya kardeşim suçsa yazdıklarım buyurun beni de çağırsınlar ifade vermeye. mizah başka bir şey, eleştirmek başka bir şey, hakaret-küfür başka bir şey. kişiselleşmesin istiyorum ama tekrar edeyim, ateist arkadaşlardan ne külbastı, ne yahni, ne ayvalık tostu olmaz. ben sadece takıldım, şaka yaptım. kimseyi yakacak, pişirecek, özellikle de yiyecek değilim. sana göre sığ olabilir ama benim okuyup okuyup güldüğüm şeyler oldu bunlar. neyse ben sen o dan çıkarsak, gerçekten insanların inancıyla, mezhebiyle, rengiyle uğraşılması kadar aşağılık bir şey olamaz. ve bu suç, kişisel de olamaz. topluma karşı işlenmiştir, işlenmektedir ve gereği yapılmalıdır. benim gönlümden geçen ceza, bu yazarların içeri tıkılması kesinlikle değildir. sadece kendilerine gelsinler, sabaha kadar eleştiri vs yazsınlar ama hakaret noktasında kendilerini frenlesinler isterim. ve lütfen canlarını seviyorlarsa, keçi leblebilerini sokaklara dökmesinler, çok feci paketlerler adamı, demedi de demeyin.