bugün

ümit özdağ

03.03.1961 yılında Tokyo/Japonya'da doğmuştur. ilk, orta ve lise eğitimini TED Ankara Kolejinde tamamlamıştır. Yüksek öğrenimini Münih kentinde Ludwig Maximilians Üniversitesi siyasal bilgiler, felsefe, iktisat fakültelerinde tamamlamış ve yüksek lisans çalışmasını Türkiye'de planlı kalkınma ve Devlet Planlama Teşkilatı üzerine hazırlamıştır.
Ümit Özdağ, 1986 yılında Gazi Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 1990 senesinde “Atatürk ve inönü döneminde Ordu-Siyaset ilişkileri” konulu tezi ile siyaset bilimi doktoru olmuştur Dr. Özdağ, 1993 yılında “Menderes Döneminde Ordu-Siyaset ilişkileri ve 27 Mayıs ihtilali” konulu tezi ile siyasal teori doçenti unvanını almıştır.
1999 yılında Asam'ı kurmuş ve başkanlık görevini yapmıştır. ASAM bünyesinde 3 aylık siyasi bir dergi çıkartmıştır.
2001 senesinde profesör olan Prof. Dr. Ümit Özdağ ASAM Başkanlığı görevinin yanında Gazi Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyeliği görevini 2004 Temmuzuna kadar sürdürmüş, Cumhurbaşkanının Gazi Üiveristesinde yaptığı anti demokratik rektörlük atamasını protesto etmek için görevinden ayrılmıştır.Prof Dr. Ümit Özdağ, 1 Nisan 2004 tarihinde ASAM başkanlığı görevinden de ayrılmıştır.