bugün

kinyas ve kayra

bu sabah itibari ile bitirebildiğim ancak 3 gündür aman bitmesin aman biterse naparım diyerek, kalan 50 sayfayı sündüre sündüre okuduğum bir hakan günday şaheseri.

--spoiler--
kitap 3 kısımdan oluşuyor. ilk kısmında roman karakterlerinin sırasıyla kaleme aldıkları olaylar, sonra kayra'nın yolu ve en son olarak da -ki deli bir merakla beklenen kısımdı şahsım tarafından- kinyas'ın yolu var.

karakterlerin soğukkanlılığı, hiç umursamadan can alabilmeleri ki kitapta kinyas'ın yanlışlıkla silahını ateşleyip, insan öldürüşü ve o duyarsızlık ürkütücü. kayra'nın olayları, düşünce yapısı ise bambaşka bir boyut. gömmesi kolay olsun diye insanları baltayla bölmeleri vs.

velhasıl en başta karamsarlığı, okuyucunun alışık olmadığı bir ahlak yapısı, acımasızlığı çarpıyo insanı. fakat bir şekilde zorlansa da okumak, bitirmek istiyor insan.

şahsi olarak, okuyan diğer okurların aksine kayra'dan nefret etmedim, ciddi anlamda üzüldüm neden okumadın o mektubu be aptal herif dedim içimden. ve tabi ki kinyas.. çok romantik gelebilir fakat oğlum olursa bir gün adı belli.. adı tolga olucak.
--spoiler--

okuyunuz. okutunuz.