bugün

black holes and revelations

deeche mode ve massive attack seven biri olaraktan hiç hazzetmediğim albüm. çok denedik. zira sürekli " muse farkı birşeyler denemiş elemanları hoş görelim" tarzı söylemlerle karşı karşıya kaldık.

muse a göre bu albüm elbetteki piyasa kaygısı ile yapılmış. bariz belli. "farklı birşeyler deneyeceğiz" derken matthew bellamy nin farklı(!) derken böyle birşeylerden bahsettiğini bilseydik.. aman aman..

albüm e geçelim biz de bir tespitçi davranışı ile;
albümde şarkı yok.. aaa şarkı bekliyordunuz değil mi? ama yok. bir kaç tane için "bak bunlar iyi" diyorsunuz. sonra eski albümleri dinleyince yine çıldırıyorsunuz, sinirleniyorsunuz. starlight gibi basit bir şarkıyı hyper music le bile bir tutamıyorsunuz. ki starlight a en iyi şarkısı diyorlar albümün. (bkz: yapma canım yapma kardeşim)

çıktıktan sonra 1 haftada sanırsam 1 milyon satmış. absolution gibi bir albümün istüne gülben ergen şarkılarını koyup black holes and revelations satsan o bile 1 milyon satar. kıscası 1 milyon rakamı absolution ve öncesinin kaymağıdır.

affetmeyeceğim muse u. bir sever olar böyle bir albümü kabullenemiyorum. size önerim şarkılar bilgisayarınızda bulunsun arada dinlersiniz belki. ama bir tanesini kesinlikle silin. önceden muse dinlediseniz dinlemeden direk silin bu şarkıyı;

(bkz: supermassive black hole)