bugün

kirsten dunst

melancholia filmiyle 64. cannes film festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü alan, geçtiğimiz günlerde istancool kapsamında türkiye'ye gelmiş, biraz önce internet haberlerinde kendisi hakkında ''fransız oyuncu'' tamlamasının kullanıldığını gördüğüm amerikalı oyuncudur.

dünya çapında bu denli tanınmasını sağlayan film spider man olmuştur. iyi bir oyuncudur fakat, ''keşke hep çocuk kalsa ve çocuk oyuncu olsaymış.'' dedirtendir kanımca. zira henüz on iki yaşındayken interview with the vampire'da hayat verdiği claudia karakteriyle göz doldurmuştur.

şu sıralarda ise, nurgül yeşilçay'a ''verdiği ayarla'' gündeme gelmiştir. olaylar şu şekildedir:
söyleşi esnasında atilla dorsay'ın nurgül yeşilçay'a yaşamın kıyısında filmi ile ilgili sorduğu bir soruya, nurgül yeşilçay'ın, ''o zaman favoriler arasındaydım, ödülü ben de alabilirdim.'' tarzında bir yanıt vermesi üzerine kirsten dunst, ''ödül otelde, kasada. istersen onunla bir fotoğraf çektirebilirsin.'' gibi bir cümle kurmuş ve ortam biraz gerilmiştir.

muhtemelen oyuncu, ''gerginlik çıkarayım, en birinci benim.'' gibi bir şey söylemeye çalışmamış, ortamda espri yapmak istemiştir. tabii karşı taraf bozulunca, bu olay basında ''ayar'' şeklinde yer almıştır.