bugün

yurtta kalmak

*tadında bırakıldığı takdirde süper bir şeydir. kafa dengi oda ve kat arkadaşlarınız varsa eğlenceli geçer günler. insanları en doğal halleriyle tanırsınız, bu yüzden üniversite hayatınızdaki en iyi arkadaşlarınızı buradan edinirsiniz. ileriki yıllarda anlatılacak bir sürü anı biriktirirsiniz. bir odaya yirmi kişi birikebilir ve muhabbetler sabaha kadar sürebilir. kalabalıkken daha cesursunuzdur. yurdun önünden şarkı söyleyerek geçen meczuptan, pencereden bağırmak suretiyle şarkı sipariş edebilirsiniz. yeni gelenlere şaka yapmak adettendir. kız yurtlarında ortalıkta sütyen ve donla gezen kızlara rastlamanız olasıdır.

genelde dağınık olursunuz, zira minicik bir dolabınız vardır ve sizden tüm dünyanızı buraya sığdırmanız istenir. ısıtıcı, seyahat ütüsü, üçlü priz, radyo gibi eşyalar sizin için eskisinden daha manidardır. gecenin köründe hep beraber kıyafet deneyebilir, absürd makyajlar yapabilirsiniz. sıcak su belli saatlerde verildiği için banyoda sırada bekleyebilir; aynı anda onlarca kişi yıkandığı için tıkanan su giderlerinin azizliğine uğrayıp, tertemiz olup çıkacakken pis suya batabilirsiniz.

aşık olduğunuz zaman orada yaşamak zorlaşır. çünkü sevgilinizden ayrılıp dokuz buçukta içeri girmeniz gerekmektedir. ayrıca hiç yalnız kalamadığınız için rahat rahat telefonda konuşamazsınız. aynı katta kaldığınız herkesin sizi tanımasalar bile, sizin hakkınızda mutlaka bir fikri vardır. mutlaka bir telefon konuşmanıza, bir düşmenize, okuduğunuz bir kitaba şahit olmuşlukları vardır.

kışın dokuz buçukta, yazın on birde imza atarsınız. öncesinde "imza föyleri açılmıştır!" , sonrasında ise "imza föyleri kapanacaktır, imzasını atmayan öğrencilerin çok acele imzalarını atmaları rica olunur!" şeklinde anonslar duyarsınız. eğer o saatte uyuyorsanız yurt memuresi tarafından uyandırılırsınız.

çalışma salonu * en lanet yerdir. katlara erkek çıkacağı zaman mutlaka anons yapılarak duyurulur. * başlangıçta herşey güzelken, arkadaşlarınız bir bir eve çıkmaya başlayınca yurt hayatı dayanılmaz bir hal alır. en fazla iki yıl kalınmalıdır. *