bugün

süleyman seba

Seba'nın veda konuşması

16 yıl boyunca üzerime gelen okyanus dalgalarının hüznünü hep sizinle paylaştım. Bu kulübe 1943 yılında geldim. 1945'te (A) takımda oynamaya başladım. 1954'te de futbolu bırakıp değişik şekillerde Beşiktaş'a hizmet ettim. Son olarak da 1984'te sizin sayenizde başkanlığa geldim. Yani 94 yıllık geçmişi bulunan kulübümüzün 57 yılında vardım.

Ben bu eleştirilere cevap vermemek için hep sustum. Aciz değildim, ama Beşiktaş zarar görmesin diye sessiz kaldım. Bir zamanlar beraber çalıştığımız, Beşiktaş sayesinde bir yerlere gelen, ayrıca Beşiktaş'ta futbol oynamış ve ekmeğini yemiş kişilerin, kulübü karalamaları nankörlük değil de nedir?

Dostlarım, ama ben dostlarımdan korkarım diyen düşünüre hak vermemek elde değil. 55 milyon dolarlık bütçeyi, tesisleşmeyi görmezden geliyorsanız, sadece profesyonel futbol şubesinin aldığı başarıları veye başarısızlıkları gözönüne seriyorsanız, bu maalesef doğru bir yaklaşım değildir. Bana, vakıf kurup başına geçecek diye iftiralarda bulundular. Ben böyle bir şeye girmem.

1984'te göreve geldiğimde söylediğim herkesi bir zaman, bazılarını hiçbir zaman, herkesi ise her zaman aldatamazsınız sözüm hala geçerlidir. Ben hayatımın en iyi 16 yılını Beşiktaş Kulübü'nde yaşadım. Zaman zaman hatalar yapmış olabilirim. Hata insanlar içindir. Ama Beşiktaş'ı da hatasıyla sevabıyla iyi bir yere getirdiğime inanıyorum.

Görev sürem içinde toplam 5 Lig Şampiyonluğu, 4 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Başbakanlık Kupası, 6 da TSYD Kupası olmak üzere toplam 22 kupa kazandık. Tüm bunlara rağmen hakarete varan eleştirilere maruz kaldık. Dünya, karşılaştığın fırtınaları değil, gemiyi limana getirip getirmediğine bakar. Maalesef bizim karşılaştığımız fırtınalar da hiç gözönüne alınmadı. *
bütünü için; http://www.webkartallari....tas/sebavedakonusmasi.asp