bugün

muhteşem yüzyıl

hürrem:
her sevişmede (bkz: gebe) kalmayı başarmaktadır. maşallah diyoruz kendisine, allah analı babalı büyütsün.

kanuni:
gördüğümüz kadarıyla yalnızca perşembe günleri, yani haftada 1 gün halvet olmaktadır. abartılacak bir durum yoktur.

valide sultan:
en gereksiz hadisede bile aslanım diye diye yakında ince hastalıktan gitmesinden endişe etmekteyim. yok aslanım şöyle, yok aslanım böyle, sana bakarken vallahi içim şişiyor, nefesim daralıyor. yakında "aslanım bi çay koy da içek" demenden korkuyorum.

hatice sultan:
sezon bitmeden pargalı'ya baka baka keman virtiözü olmasından şüphelenmekteyiz ailecek. sen daha dur, evlendikten sonra o kemanı bir daha aldırabilecek misin bakalım adamın eline.

pargalı ibrahim:
hatice sultan bir yandan, haremde dönen entrikalar bir yandan, sen de babanı, kardeşini pek bir boşladın sanki. insan bir gider bakar, ne yer, ne içerler bunlar.

mahidevran:
gidişin iyi değil. toparlan artık. iyice de zayıfladın, kara kuru bir şey oldun zaten. aklını başına devşir! hünkarının gözüne böyle itici triplerle giremezsin.

şehzade mustafa:
o çocuğun kafasına taktığı şeyler yüzünden beynine yeterince kan gitmiyor olabilir diye düşünüyorum. yavrucum kardeşin hasbahçe'de suya düşmüş, sen hala uzaktan mel mel bakıyorsun. koş, bağır, bir şey yap, yeter ki orda öyle dikilme.

matrakçı nasuh:
sen de o sadıka mıdır, viktorya mıdır her kimse, unut onu. ondan sana hayır gelmez canım benim. hem bak ne güzel kendi halinde, işinde gücünde bir adamsın, üzülmeni istemiyorum.

ve viktorya:
gözüm üzerinde! her seferinde kedi gibi dört ayak üstüne düştün ama bu böyle gitmez. bak saniyede nasıl gitti herifin kellesi. ona göre adam ol! koskoca osmanlı'yı sana yedirtmezler herhalde!
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar