bugün

kazıklı voyvoda

Tüm işkence yöntemlerini genç yaşta esir düştüğü osmanlı mapuslarında öğrenmiş , daha sonraki yıllarda osmanlı halkından olanlar üzerinde uygulamaya dökmüş bir adamdır. örnekler ; kendisine gelen osmanlı temsilcilerinin kendi önünde eğilmesini istemiştir.. buna karşı çıkan temsilci kardeşler senin önünde sarığımız düşerse osmanlı sana eğilmiş olur bunu yapmayız tarzı konuşmuşlardır bunun üzerine sayın voyvoda sarıklarını kafalarına kazıklatmıştır.

gene aynı voyvoda savaş sonrası askerler arasında gezermiş ; göğsünden vurulanları ödüllendirirken sırtında vurulanları sen korkaksın kaçarken vuruldun diye kazığa oturturmuş.

son olarak da gene köyleri bağları gezen voyvodamız bir gün pantalonu kısa üstü başı yırtık bir çiftçiye rastlar , senin üstün başın neden böyle diye sorar , hanımının ismini öğrenir ve suçu hanımında bulunca kadını kazığa oturtur adamı da genç ve güzel bir kadınla evlendirir.. yaşamanın son yıllarında gene osmanlıya esir düşer mapusta kazığa oturtucak bir şey bulamıyınca kuşları kazığa oturtur..

burdan anladığımız adam canidir, esprilidir , zekidir.