bugün

waco katliamı

atf'nin aldığı bu büyük darbeden sonra, fbi operasyonun komutasını devralır ve kadın ve çocuklarla birlikte yaklaşık 75 kişiden oluşan koresh ve müritlerinin etrafını:

* 1 adet britten-norman defender izleme uçağı,
* 1 adet fairchild c-26 metroliner izleme uçağı,
* 2 adet uh-1 helikopter,
* 2 adet m1a1 abrams tank,
* 10 adet m3 bradley zırhlı personel taşıyıcı,
* 5 adet m728 zırhlı paletli istihkâm aracı,
* 1 adet m88 zırhlı paletli tank kurtarıcı
* ingiliz ordusu'na bağlı sas komandoları (koresh'in evindeki ingiliz vatandaşları nedeniyle),
* 10 adet özel kuvvetler personeli,
* abd kara kuvvetleri'ne bağlı danışman subaylar,
* yüzlerce federal ajan

ile sarar. fbi, sadece koresh'le telefonda pazarlık yapması için 25 ajan görevlendirir. koresh, bir yandan fbi ile pazarlıklara, diğer yandan gazete ve televizyonlarla röportaja devam eder.

pazarlıklar sonucu, koresh bazı çocukları serbest bırakır. fbi'ın eve gönderdiği kamerayla, tarikat üyeleri bazı çekimler yapar. koresh, kameraya "karılarını ve çocuklarını" tanıtır, içerideki herkesin kendi isteğiyle orada bulunduğunu, kimsenin esir olmadığını söyler ve kamerayı fbi'a geri gönderir. fbi, görüntüleri izler ve bunun kamuoyuyla paylaşılmasının, koresh'e büyük bir sempati kazandıracağını düşünüp vazgeçer.

koresh'in binadan kendiliğinden ayrılacağını düşünen fbi, bu röportajlardan birinde, koresh'in "tanrı bana 'binayı terk etme, bekle' dedi" açıklamasıyla kendine gelir. kuşatma süresince, fbi uzmanlarca uyarılır. zira kuşatılanlar, kıyamet gününe inanan insanlardır. aralarından biri de isa'nın ikinci kez dünyaya gelmiş hâlidir. fbi, biryandan keskin nişancılarını devreye sokmayı düşünürken, diğer bir yandan da tarikat üyelerinin topluca intihara kalkışmalarından çekinir.