bugün

sersem kocanın kurnaz karısı

HALDUN TANER'iN ÖLÜMSÜZ OYUNLARINDAN BiRidir. YILLAR SONRA YiNE SEHiR TiYATROSU SAHNELERiNDE sahnelenmektedir. 19. YÜZYILIN SONLARINDA TOMAS FASULYECiYAN VE ARKADASLARININ TiYATRO MESLEGiNi iCRA EDEBiLMEK iÇiN YADADIKLARI BÜYÜK ZORLUKLARIN ANLATILDIGII OYUNDA, AHMET VEFiK PASA'NIN BURSA'DA KURDUGU TiYATRO, MOLIERE UYARLAMALARI DA ANLATILIYOR...

Haldun Taner'in kaleme aldığı ve Kıskanç Herif, Yorgandaki Dandini, Sersem Kocanın Kurnaz Karısı adlı 3 perdeden oluşan oyunda Tomas Fasulyeciyan Kumpanyası vasıtasıyla tiyatro tarihimizden tablolar sunulmaktadır.

GERÇEK HAYATTA HiÇ BiRLiKTE OYNAMAMIS OLAN FASULYECiYAN iLE KÜÇÜK iSMAiL BU OYUNDA BULUSUYORLAR.

bugünlerde bursa şehir tiyatrolarında oynanan oyundur ayrıca.Her hafta salı günleri saat 20:30'da, cumartesi günleri ise saat 15:00'de Tayyare Kültür Merkezi'nde izlenebilinir. oyun üç perdeden oluşmakta.

ve oyundan unutulmaz replikler;

Artık ne sevroş suflör var, ne uyanık Ahmet Fehim, ne de hazır cevap küçük ismayil. Hepsine Tanrı rahmet eylesin. Dalgacı Holas, şık ve zarif Hıranuş, Virginya zazakyana, Satenik ve kulunuz Tomas Fasulyeciyanda dünya deniştirdik. Bizim de toprağımız bol olsun.

Zaten Aktör dediğin nedir ki? Oynarken varızdır. Yok, olunca da sesimiz bu boş kubbede bir hoş sedaolarak kalır. Bir zaman sonra da unutulur gider??