bugün

sihirli annem

yeniden başlayacak dizidir. fakat şimdiden bir kaç yanlışlık göze çarpmaktadır.

--spoiler--
yönetmenliğini kartal çidamlı, senaristliğini gamze özer’in yapacağı sihirli annem’in başrollerini inci türkay, şahap sayılgan, nevra serezli, gül onat, jess molho, suat sungur paylaşıyor. ayrıca dizinin oyuncu kadrosuna dahil olan murat serezli ve selda özbek de yepyeni karakterlerle izleyicinin karşısına çıkacak.

onlar mutlu ve kocaman bir aile… yepyeni maceraları ile şimdi daha da eğlenceliler.

betüş ve sadık’ın çocukları cem, ceren ve çilek artık büyümüşlerdir. birbirlerini çok seven bu üç kardeşin kavga ve tartışmaları devam etmektedir. cem tuğçe’den ayrılmış, tıp fakültesinin en güzel kızlarından ece ile çıkmaya başlamıştır. fakat cem’e olan aşkı yüzünden cem’in kazandığı bölümü kazanan tuğçe, büyük bir aşk acısı çekmekte ve cem’i çok kıskanmaktadır. çilek, eskisi gibi sıkıştıkça akıl sır erdirilemeyecek sihirler yaparken, firuze’nin kızı zeytin de tıpkı çilek’in çocukluğundaki gibi yaramazdır. avni suzan’ın onu boşamasının ardından yaşadığı buhranı, betüş’ün kafesinde yeni çalışmaya başlayan zeyno’ya duymaya başladığı aşk ile atlatır. avni’nin oğlu efecan da babası gibi tüm perileri görmektedir. dudu, yıllardan beri insan gibi yaşayan taci’yi bir son dakika kıskançlığı ile köpeğe dönüştürerek bütün dengeleri yeniden bozmuştur. eda’yı ise gözlerimiz göremese bile hep aramızda hissederiz
--spoiler--

1. cem ile tuğçe zaten dizi bitmeden önce ayrılmışlardı ve bizim abazan cem, dünya adlı bir kızla yatıp kalkıyordu.

2. bir kere çilek küçüklüğünde yaramaz bir çocuk değildi. benim o kadar sihrim olsa bir yanımda adriana lima bir yanımda angelina jolie...

3. bu amk dudusu zaten dünyanın en kıskanç insanmış. lan dur bir iki kare görelim adamı. adam dişi sineği öldürse hemen köpek yap.

4. bir kere avni bir rastlantı sonucu perileri görmüştür. efecan da eğer görecekse onunda bir rastlantı sonucu perileri görmesi lazım. yoksa perileri görebilmek dna sına mı işlemiş adamın oha. ayrıca (bkz: peri görebilmek)

5. en önemlisi, defne joy foster artık aramızda değil...

6. hani periler ölmezdi. bunca yıl bu yalanla mı kandırdınız bizi? hadi geri getirin defneyi sihirlerinizle! hadi!

7. daha gerçekçi olacak diye efektlerin dozunu kaçırmışlar. sanki çizgi film izliyoruz hissi veriliyor.

8. zamanı geriye aldınız şimdi tamam. fakat o zamana kadar olan her şeyi değiştirmiş olmaz mısınız o zamanda geriye gidip bir şeyleri değiştirdiğinizde?

9. periliçe eğer doğru görmediği bir şeyi düzeltemeyecekse neden periliçedir ki?

10. tuğçe yavrucum salak mısın? ne işin var makine mühendisliğinde sırf abazan cem için? yuh be kardeşim yuh.

11. cem cim yanlış anlama ama reşitim ayaklarına yatarak hala liseli ergen triplerinden çıkamadın çok belli. yapma etme...

12. iyi de şimdi periliçenin periliçe olmadan önce bir ismi yok muydu ki periliçe değilken hala periliçe diye çağırılıyor?

devamı gelecek...

ayrıca o toprak ve çilek ne iğrenç olmuş oha. küçükken tatlılardı en azından. şimdi o da kalmamış amk.

(bkz: küçükken sihirli annem fanatiği olmak) (bkz: sihirli annem in kitabını yazmak) *

o değilde amma kandırılmışız be. periler, büyüler, cadılar...