bugün

sürekli aydınlık için one minute karanlık

ülkenin* durumu ve gidişatı ile ilgili kaygıları olan insanların aydınlık çağrısı sloganıdır.

çalışmalar birkaç aydır sürüyor. eylemin içeriği ise tanıdık. daha önce susurluk olayına gösterilen tepki sürekli aydınlık için bir dakika karanlık eyleminin benzeri niteliğinde. fakat bu sefer daha sistemli ve organize bir oluşum söz konusu.

--spoiler--
bizler bugüne kadar siyaset gözetmeksizin, bu ülkede daima ezilenin, haksızlığa uğrayanın, zulüm görenin yanında olanlarız. i̇nsan olmayı, siyasetin üzerinde tutanlarız. kardeşçe yaşamaktan, barıştan, adil olarak paylaşmaktan yanayız.

fakat bugün ülkemizin geldiği noktadan hiç memnun değiliz.
ülkemizin birlik ve beraberliği tehdit altında. kardeşliğin yüceltilmesi gerekirken, ayrılıklar körükleniyor. yasaklar, baskılar her geçen gün daha da artıyor. ülkemizde adalete ve demokrasiye olan inanç, her geçen gün zayıflıyor. birbirimize olan saygımız, sevgimiz hızla yok ediliyor. büyüklerimiz üsluplarıyla, öfkeleriyle küçüklerimize kötü örnek oluyor. ulusal değerlerimiz, teker teker yabancıların eline geçiyor. derelerimiz, sularımız bile satılıyor. ortalama yaşam süresinin 70 yıl olduğu ülkemizde, emeklilik yaşı sessiz sedasız yeni bir yasayla 65’e çıkartılmak isteniyor. bizi yönetenler hızla zenginleşirken, bizlere ölene kadar köle gibi çalışmak reva görülüyor.

güç dengeleri hızla bozuluyor. ülkenin tüm kurumları ele geçiriliyor. bir taraf giderek güçlenirken, diğer tüm fikirler baskıyla sindiriliyor. muhalefet ve eleştiri hakkımız yok ediliyor. biliyoruz ki, eleştiriyi ve muhalefeti kabul etmeyen bir ülkenin geleceği son nokta, diktatörlüktür. mısır gibi 30 yıl kaybetmeyelim.

ülke ekonomisi yanıltıcı verilerle çok iyi gibi gösterilirken, halkın cebi hala boş, işsizlik had safhada. enflasyon düşük gösteriliyor ama domatesin, ekmeğin, doğalgazın, benzinin fiyatı her sene katlanarak artıyor. bu halkın geleceği hızla modern köleliğe doğru gidiyor.

dostlar, şimdi söz sırası bizde. gelin, 74 milyon insan, 12 haziran seçiminde hep birlikte bu gidişata “one minute” diyelim.
“one minute” nasıl denirmiş, herkese gösterelim. bu, bizim son demokratik şansımız olabilir. yarın çok geç olabilir. gün, tüm kırgınlıkları unutma, kardeşliğimizi hatırlama ve birlik olma zamanıdır.
--spoiler--

facebook etkinlik
facebook sayfası
twitter

Etkinlik ve eyleme destek veren ünlüler:

Ece Uslu
hüseyin avni danyal
soydan soydaş
yağmur kaşifoğlu
erdi bolat
çetin tekindor
yıldız kenter
tahsin aksu