bugün

pilli oyuncak papağan

bir kaide üzerine tutturulmuş papağan ve bu kaide içinde pil yuvası, mikrofon bir de hoparlör bulunan, söyleneni kaydederek üç kez arka arkaya hızlandırılmış biçimde çalan oyuncak.

yer radament ve abisi astyanax ile iki arkadaşının kaldığı eskişehir odun pazarı ndaki ev. 6-7 sene kadar önce evde toplam yedi ya da sekiz kişiyiz. biri elinde bu papağanla odaya girer ve papağanı konuşturur. papağan ses kaydını çalarken iki üç kat hızlı çaldığı için ses oldukça incelmektedir. herkes papağana yanaşıp bir şeyler söyleyip dinlemek için yarışmaktadır. iş çığrından çıkmıştır. hunhar kahkahalar atılmaktadır. artık çok yüksek sesle bağrılmakta bağırılırken de ses inceltilmekte, papağanın tekrarında ise ses tam çığlık çığlığa bağıran bir kadın sesini andırmaktadır. bu olay biz evdeki öküzleri daha da heycanlandırmış, artık ne varsa imdat, kurtarın, bilmemne ediyorlar gibi papağanı bağırtmaktayız.

birazdan evin önüne siren sesiyle birlikte polis yanaşır ve durur. anında sesler kesilir. noluyo lan, olay mı var acaba diye pür dikkat dışarısı dinlenmektedir. ama dışarıda ses yoktur. işte o anda zırrr kapı çalar. polislerin bizim için geldiği o an anlaşılmıştır. hepimizden soğuk terler boşalmaktadır.

olay en dip odada gerçekleşmektedir ama bu oda yan komşunun oturma odasıyla bitişiktir. burada oturan karı koca yan dairede bir kadının kalabalık bir erkek grubu tarafından tecavüz ve işkenceye maruz kaldığını polise ihbar etmiştir.

hep birlikte kapı açılır. karşı komşular da kapıları aralık, korkulu yüzlerle olayı izlemektedirler. evdeki 7-8 kişilik ekipten bir tanesi bayandır ve astyanax ın kız arkadaşıdır. polisler içeri girerlerde bayanı da görürlerse işin içinden çıkılmaz bir hal alacağından endişe edilmektedir. polisin bir tanesi de gençsiniz evde bayan arkadaşınız varsa da sessiz yapın bu işi, bakın yapmayın demiyoruz yani gençsiniz yaparsınız ama sessiz yapmak lazım, var mı evde bayan? gibi cümlelerle ağzımızdan laf almaya çalışmakta. böyle bir durum varsa da muhabbeti kurup burdan ekmek yer miyiz düşüncelerine dalmaktadır.

neyse içeriden papağan getirilip kapı önünde tatbikat yapılarak durum anlatılır ve tatlıya bağlanır. tekrar dip odaya gidilir, eğlenceye devam edilir.