bugün

çakma org sözlük

sözlükspot versiyonunda bir ara hakkaten çok eğleniyorduk. kısa süreli bir efsane oldu bizim için. çünkü diğer sözlüklerin kurallarından, resmiliğinden bıkmıştık.
ama incisözlük org diye bi' şey çıkmış. bu ne yahu? tam bir rezalet. son birkaç haftadır başka yerlerde öyle şeyler okudum ki, aklım dondu resmen.
kendi sitelerinden okumadım zira üye olmadan okumanızı kabul etmiyorlar entryleri. ki zaten çok meraklı değilim onların yanında durmaya, onlarla takılmaya. sadece bu rezalete kendi içlerinde nasıl yorum yapıyorlar diye merak etmiştim. beni "fazla popüler olmusuz. beyinin bedava oldugu ülkede beynini kullanmayan varosa göre bir yer degil burasi." diyerek karşıladılar anasayfalarında; sağolsunlar.
ben, burada yazan insanların akli dengesinin yerinde olduğunu düşünmüyorum. sanırım büyük bir bunalım içindeler. gerçekten sorunları var. aile sorunları, işsizlik, arkadaşsızlık ya da özgüven eksikliği gibi aşılabilir sorunlar da değil. hele bu rezaletleri yapanların çocukken yaşadıkları çok büyük bir travma falan olmalı. bu gerçekten hiç sağlıklı değil. resmen televizyonlarda izlediğimiz "sapık adam, şu kıza tecavüz etti", "sevgilisini sokakta öldürene kadar dövdü", "annesini bıçakladı" gibi başlıkları olan haberlerin kahramanları bizim bir nefes uzağımızda.
"anlamıyorum. bir insan bunu neden yapar?" demeyin. çünkü gerçekten bunun bir cevabı yok.
bir de anarşistiz demiyorlar mı? neyse bi' şey demiyorum.