bugün

sigarayı bırakmak

ben günde 2 paket sigara içen, bir yolculuğa çıkarken yada gece yatmazdan evvel sürekli paketindeki sigara sayısını sayan ve azaldıysa ne olursa olsun kendine yeni bir paket alan, sigara içmekten çok büyük zevk duyan, sigarayı bırakmayı defalarca denemiş ve en iyi seferinde 2 gün dayanabilmiş, sigarayı bırakmaktan tamamen umudu kesmiş ve de sigarayı bırakabilmişlere imrenen eski bir tiryakiyim. eskiyim diyorum çünki bıraktım ben bunu. nasıl mı ? uzun uzun anlatıp kimseyi sıkmayacağım. maddeler halinde ve mümkün olduğunca kısa bir şekilde anlatacağım. buraya kadar okuduysanız lütfen devam edin. çünkü bu mereti bırakmak inanın ama inanın çok kolay.

1. 15 senedir içtiğim ve çok sevdiğim sigara bana zarar vermeye başlamıştı. ufak ufak zararlar bunlar ama etkliliydi bırakma kararım için.( 30 yaşında adam 3 kat merdiven çıkınca soluk soluğa kalır mı len diyodum mesela kendi kendime. )
2. bu ufak zararlar sigarayı sorgulamama sebep oldu. her sigara yakışta ama her yakışta düşündüm. ama 10 saniye ama 1 saat düşündüm. niye içiyorum. ve acaba bırakabilirmiyim. bırakmak mı ?? hassiktir yak bi tane daha.sahi niye içiyorum ..
3. bu sorgulama safhası 3-4 ay sürdü. ve tamam dedim bırakıcam. burası çok önemli. kesin karar verdim.
4. irade yöntemi ile bırakmanın ne büyük bir işkence olduğunu bildiğimden alternatifler aradım.internetten yaptığım kısa bi araştırmadan sonra (bkz: champix) diye bir ilaç keşfettim.
5. bunu kullandım ve kesin kararlıydım. üstüne allen car'ın 5 liraya satılan sigarayı bırakmanın kolay yolu isimli kitabını okudum. ve inan bana sözlükçü arkadaşım bıraktım. 5 ay olucak nerdeyse ve biliyorum bir daha kullanmayacağım ben bu mereti.
6. özetle;sigarayı bırakmak istiyorsan kardeşim, bırakırsın. champix artı allen car ile ile çok kolay bırakırsın.
7. sayflarca yazılmış ümitsiz deneyimleri, binlerce kere yapılmış salak esprileri ( ben her gün 30 kere bırakıyorum.ahahaha çok komiksin maymun ),sigara ile ilgili romantik zırvalıkları ( üstada sormuşlar niçin sigara içiyorsun, üstat demiş, benim için bi tek o yanıyor. buna sadece siktir lan diyorum ) bir kenara bırak da bi düşün bunu. çok kolay lan.
8. sigaranın bu kadar kolay bırakılabileceğini inanın tahmin edemezdim. sizi çok iyi anlıyorum. abarttığımı düşünüyorsunuz ama inanın herkes çok kolayca sigarayı bırakabilir. siz bile.