üçüncü dünya savaşı

entry892 galeri video5
    138.
  1. akılları kendilerinden menkûl müslümanların abuklamalarını bir kenara bırakıp adam gibi düşününce üç aşağı beş yukarı şöyle olacaktır.

    1- çin halk cumhuriyeti'yle ekonomik savaşta cepheleri teker teker düşen abd'nin çin'e kaptırdığı devletlerden birine "demokrasi götürmesi" ile başlayacaktır.
    2- o zamana kadar biti kanlanmış olan çin halk cumhuriyeti bu kez sessiz kalmayacak ve abd'ye karşı kazandığı casus belli'yi kullanacaktır.
    3- savaş iki devletin topraklarından çok bunların de facto anlamda egemenlikleri altındaki devletlerin topraklarında geçecektir.
    4- bu savaşta rusya'nın tutumu savaştan kimin hezimetle (bakın yenilgi değil hezimet diyorum) ayrılacağını belirleyecektir.
    ab-d'nin sürekli olarak egemenlik sahasına girmesinden bıkan rusya büyük olasılıkla çin halk cumhuriyeti'nden yana tavır koyar. enerji konusunda kendisine bağlı avrupa birliği ülkelerini tarafsız kalmak zorunda bırakır. ayrıca zaten iyi ilişkiler içinde olduğu almanya'yı da yanına çeker. ingiltere'nin asla kabûl etmeyeceği bu durumda avrupa birliği'nin parçalanmasına neden olur.
    5- türk cumhuriyetleri arasında çıkar çatışması nedeniyle birlik kurulamaz. türkiye cumhuriyeti ve azerbaycan'ın çıkarları rusya yanında olmayı gerektirirken baştaki hükûmetlerin komuta merkezleri abd olacağından bu devletler savaştan her şekilde zararlı çıkarlar. orta asya'daki soydaşlarımızın çıkarları abd'den yanadır ama rusya'yı karşılarına alamazlar. doğu türkistan'ın tek kurtuluş yolu çin'in yenilmesi ve parçalanmasıdır.
    böyle bir parçalanmışlık türk devletleri arasının daha da açılmasına neden olacaktır.
    6- savaş büyük olasılıkla iran nedeniyle patlayacaktır. abd'nin yıllardır iran'a demokrasi götürmemesinin nedeni de budur. iran'ın çin'le ve rusya'yla yakın bağları ve çıkar ilişkileri vardır.
    ikinci bir olasılık kore'dir ama abd için kore çoktan yitirilmiş bir savaştır.
    7- japonya'nın tutumu önemlidir. hem çin hem de rusya ile çıkar çatışması olan japonya, abd ile de yakın ilişkiler içindedir. japonya'nın savaşa girmesi durumunda doğu cephesi açılır. büyük okyanus'taki amerikan uçak gemileri ve japonya'ya eşlik edecek ülke ise hindistan olacaktır. çin'le çin hindi'nde egemenlik savaşı içine giren hindistan savaşa dahil olacaktır.
    8- fransa savaşa girmek isteyecektir ancak tarafı belli değildir. amerikan emperyalizmini her fırsatta eleştiren fransa'nın durumunu almanya ve ingiltere'yle günlük ilişkileri belirleyecektir. gene de savaşa girse de girmese de tarafını kendisi seçse de fransa bu savaştan kârla ayrılamayacaktır. almanya ile bugünlü ilişkileri sürüyor olursa tarafı çin-rusya-almanya olacaktır.

    abd savaşı çıkartmaz da çıkmasını beklerse %90 yenilecektir. tersi durumda çin'in biti yeterince kanlanmış ve deli gibi silah stoğu yapmış olacaktır.

    abd parçalanmaya kadar gidebilir. hatta bu antlaşmalarla bile sağlanabilir. texas-california-new york gibi eyaletler bağımsız kalabilirler. üstelik abd'de kuzey amerika yerlileri, kanada'da ise quebec ayrılıkçı taraftadırlar. meksika-new mexico ve hatta abd'nin pek çok güney eyaleti birleşebilir çünkü bu bölgelerin demografik yapıları hızla hispanic'ler lehine değişmektedir.
    güney amerika'nın durumunu arjantin belirleyecektir. bölgenin en büyük gücü brezilya'nın abd ile yakın ilişkileri vardır. daha kuzeydeki ülkelerde ise durum tam tersidir. arjantin abd karşısında savaşa girerse güney amerika abd'nin egemenlik alanından çıkar.
    türkiye, rusya ve iran'la anlaşırsa bölgeyi aralarında pay ederler. gürcistan'ı rusya'ya satıp karşılığında ermenistan'ı, ırak'ın güneyindeki şiî bölgesini iran'a satıp karşılığında kuzey ırak'ı alabiliriz. buradaki en büyük sorun güney azerbaycan'dır. bir de hazar'ın doğusundaki soydaşlarımız.
    yok, savaşa abd'nin yanında girer ya da hiç girmezsek türkiye bölünür.

    böyle bir savaş türkiye'nin çıkarları açısından çıkmalıdır ve türkiye bu savaşta abd'nin karşısında yer almalıdır. rusya-çin-iran-türkiye-almanya birlik olurlarsa orta doğu ve asya haritası bir anda değişir. türkiye, başındaki en büyük belâ olan kürtler'den ve onları kullanan abd'den kurtulur. azerbaycan, ermenistan işgâlindeki topraklarını fazlasıyla geri alır.

    falan filan işte sözlük. aslında çok daha derin ve ayrıntılı bir yazı yazılmalı ama burada da bundan iyisi olmaz işte.
    0 ...
  1. henüz yorum girilmemiş
© 2025 uludağ sözlük