bugün

uludağ sözlük

bu sözlüğü biz bu hale getirdik. odadaki fili görmemek imkansız... eğlence ve şamata arayışında, sözlük biçiminde bir foruma çevirdik. ' çok ciddiye alıyorsunuz ' diyenlerimiz bile, aradan sıyrılıp dikkat çekmeye çalışıyordu. ' samimiyetsiz ' olduk, fikrimizin üstüne titreyip karşıt fikirlere, yüzünü görmediğimiz insanlara saldırdık. 3. nesilden öncesini bilmiyorum çünkü bir üçüncü nesil olarak başladı yazarlık hikayem... çok ciddiye aldığım söyleniyordu. bıraktım sonra, bir insanın tanımadığı birine neden ve nasıl öfke kusabildiğinin şaşkınlığıyla.
eskiden 7/24 yazardım, artık sürekli yazmıyorum. hala ciddiye alıyorum çoğu şeyi, ancak sözlüğü değil. bir yerde başlar, bir yerde biter. bir gün bir sürü tanıdık nick, ' x nesil silik ' ibaresini kazanacak. zirvelere gidip tanışanlar sürdürecek arkadaşlığını, onun dışında okumak için bile girmeyecek.
büyüyemedik. ' tut ve kopar ' anlayışından kurtulamayıp, hep gülücük umut eden ufak bir çocuk muhafaza ettik içimizde. kaç yaşına gelirsek gelelim, ' tut ve kopar ' ların ülkesinde yaşayan, ruhunun bir bölümü küçük bir çocuğun sahip olduğu bedenler olacağız.
eğlendiğimiz de oldu, ağladığımız da oldu, zaman geldi fanatikçe tartıştık, zaman geldi laf sokup kin kustuk. artık herşey değişiyor, sözlüğün siyahlaşması gibi.
bizimle büyüyen, bizimle küçülen sözlüktür uludağ sözlük.