bugün

belediyelerin allah ın suyunu parayla satması

belediyeler de tüm kamu kurumları gibi toplumun yararına, toplumun yerine iş gören kurumlardır. belediye dediğimiz kamusal örgüt; yapacağı işler işin belli kaynaklara ihtiyaç duyar. bunlar başlıca; iş gücü, finsans ve doğal kaynaklardır.

iş gücü olarak halkın kendi içerisinden seçilmiş bir yönetici ve yönetici önderliğinde örgütlenmiş bir ekip hazır bulunur. doğal kaynak olarak, su, hava, doğal gaz... sayılabilir. finans olarak ise insanların oturup para sıçması beklenir, ya da beklenmez insanlar vergi ve karşılık ödeme yöntemleri ile bu alanı doldururlar. sizin kafanızdaki hangisiyse artık, siz onu alın.

haliyle hazır halde bulunan bir temiz su kaynağı aslında bedavadır. ya da ünlü profösörlerin teknik tabiri ile allahın suyu için kimse para istememektedir. fakat toplumda herkes bu temiz su kaynağından eşit olarak ve rahatlıkla yararlanamadığı için yine toplumsal bir sözleşme ile bu su halk adına belediyeler tarafından barajlar yolu ile tutulur, işlenir ve evlere kadar teknolojik tertibat yardımı ile gönderilir. burada unutmamamız gereken bunların halk için, halk adına yapıldığıdır.

bütün bunların finansını; bazı belediyeler istihdam ettikleri para sıçan adam yöntemi ile yaparken, bazı beceriksizler vergi ve karşılık alma yöntemi ile karşılıyorlar. eh, yazıklar olsun onlara.

bu tür beceriksizler için iktisadi terim olarak kuılanılan bir söz öbeğidir. ayrıca, haklı bir serzeniştir.