bugün

shameless

absürd bir ailenin hayatını işleyen, sıkıcı olmadığı gibi, acayip keyifli ve sürükleyici yapım. zaman zaman duygusallaştırıp iç burukluğuna sebep oluyorsa da genel olarak eğlenceli diyebilirim. her bir oyuncusu, karakterlerinin hakkını veriyor. şu ana dek oynanayan 8 bölümünü bir oturuşta izledim, tavsiye ederim.

--belki biraz spoiler--

liam ve debs'e bayılıyorum. liam zaten bebek, şeker mi şeker bir şey. abla ve abileri ona mevcut şartlar içinde gayet iyi bakıyorlar. debs çok akıllı bir kız ama henüz küçük olduğundan ailesinde yaşananlar ona ağır geliyor. ayrıca debs'i oynayan kızın halaları gibi davranması için huzurevinden aldıkları yaşlı kadını geri götürdüklerinde gösterdiği performans harikaydı. lip bu zekayla harcanmaz umarım. ayrıca kev ve veronica gibi anlayışlı ve kafa komşular herkese lazım. bir de ilk bölümlerde sızmış babasının eliyle kendi başını okşayıp, onun yerine "aferin fiona, sen olmasan ben bütün bu işlere nasıl yetişirdim" dediği sahnede fiona içimi parçaladı.

diğer entrylerde bahsedilmeyen karakterlerden bahsedecek olursak:

steve: fiona'nın adrenalin dolu bir ilişki yaşadığı sevgilisi. araba çalıp satıyor. fiona'ya ve kardeşlerine gerçekten değer veriyor. ama en son ailesinin yanına gittiğinde adının jimmy olduğunu ve üniversitede okuyor olması gerektiği öğrendik. gelecek bölümde debs sayesinde bu konuyla ilgili bir şeyler öğreneceğiz.

karen: bildiğin kaltak, şu dizide tek sevmediğim karakter diyebilirim. kendi babası ne kadar kötü ve ilgisiz olursa olsun, veli toplantısı için "gelir misin baba?" dediğinde öz babası üstüne alınıp "ben mi?" diye yanıtladığında verdiği tepki sonrası ağzını kırmak istedim. frank'a karşı da bir seksi tavırlar falan.

sheila: karen'ın annesi. agorafobik olduğundan çok sıkıntı yaşıyor. bir şeyler pişirmekten hoşlanıyor. enteresan fantezileri var.

linda: kash'in karısı. dominant bir karakteri var, ayrıca müslüman bir kadın olarak kash'le ian arasında olanları güçlü bir şekilde karşıladı.

--hafif spoiler bitenzi--

sonuç itibariyle bu akşam oynayacak bölümü iple çekiyorum. sizin de izlediğiniz diziler sık sık araya giriyorsa*** başlayın efendim, pişman olmazsınız.

edit: imla