bugün

müzik

hayata dair tüyolar aldığım, beynimi liseli kız bacağına çeviren kopya sağlayıcım. kişisellik dozajının maksimum noktalara ulaştığı, ego'nun her türlüsünün serbest olduğu yegane şey. ayrıca "aşk" 'ın kendi kendini tanımlarken düpedüz benzemeye çalışmadığını da kim iddia edebilir ? sonsuza kadar, ölene kadar, ayrılmak yok, acı yok.. sen sevdiğin sürece değil, varolduğu sürece güçlü kalacak olması bile hala aşkla kıyaslanmaması gerektiğini de açıklamıyor mu be andaval?

playdoh'dan tamamen farksız bir biçimde şekillendiğimiz evrende, belki de en kolay pes edenidir müzik. hep değişir, gelişir, geriler, coşar, durur, tepki yaratır, tepki çeker. ayşelerin, fadimelerin, receplerin, michaelların, johnnylerin "aa sende mi" diyip ortak nokta bulma çabasına yardımcı olur. "kendimi bildim bileli" ile başlayan cavaplara mahal veren, tanışmadan maksimum bir kaç saat sonra sorulan "sen ne müzik dinniyon hacı" jargonunun tanrısıdır. bu diyalogdan sonra kaç kez yüzünüzü buruşturduğunuzu hatırlayın ! kim bilir kaç tane olası arkadaşlığı sona erdirdi ya da kaç kişiyle sadece "merhaba-merhaba" insanı yaptı sizi bu konuşma.. peki siz, hakkında onca şey bilmenin ne kadar önemli olduğunu biliyor musunuz? hiç kadar. yeni albüm haberlerine verilen insanüstü sevinçler, dağılan gruplar ve ölen müzisyenlerin verdiği üzüntüler, eleman değişiklikleri hatta albüm kapağında vic rattlehead'i görünce heyecandan uyuyamamanın verdiği bıkkınlık ve bunlarla beraber gelen, giden, değişen bütün bilinenlerin değeri bir şarkının nakaratındaki türk ezgisini farkettiğiniz zaman alında beliren ünlemden kat kat değersizdir. fakat paylaşılıp insanları araştırmaya sevk etmenin de sevap hanesine olumlu katkıları vardır elbet. *

şimdi farkettim, onca sene kopya fabrikam olduktan sonra baktım ki (#1090324)'ı bile müzik yardımıyla anlatmışım lan. başkasının disko müziği diyeceği şeyi en sağlam şekilde duygularımdan bir parça olarak görmüşüm. çaktırmadan hayatıma yeşil markerla müziksiz girilmez ibaresi koymuşum. oraya en kısa sürede bir tane de "müziksiz çıkılmaz" yazısı karalamak boynumun borcudur.

moriybund sez.