bugün

turan dursun

Turan Dursunla ilgili genel manada iki şey düşünüyorum.

Birincisi din gibi bir meselede herşeyi akılda araması yanlış. Herşey akılcıdır ama aklım almıyor diye inkar etmek kadar boş birşey yoktur. tıpkı bu türden düşünen ibni sinanında dediği gibi birşeyin olabileceğine ihtimal vermiyorsanız onunda neden olamayacağını aklınızla açıklamak zorundasınız. Yani dinde mantıklı akla yatkın taraflar olduğu gibi aklımızın yetmeyeceği o noktadan itibaren sadece inanmamız-iman etmemiz gereken noktalarda vardır. Turan Dursun öncelikle bunu çözememiş. Eğer hep söylendiği gibi çok aydın çok zeki bir insan olsa oda Bergson gibi aklın aciziyetini anlayabilirdi, üstelik din eğitimide almıştı ama o aklına güvendi hata etti. Halbuki Mevlana ne güzel söylemiştir aklımı bıraktım ve kurtuldum diyerek. Ama Turan Dursun din alimi olmadan kendisini din alimi sanarak sapkınlığın büyüklerinden birine düşmüştür.

ikinci olarak yine bir din aliminin, daha ötesi kötü bir amaç taşımayan bir zeki insanın yapmayacağı bir hatayı Kuranı Kerimi kafasına göre yorumlamayı yapmıştır Turan Dursun. Halbuki biraz düşünen bir insan bile anlarki Kuranı Kerime herkes kendi yorumuyla bakarsa herkesin kendi dini olur. Adamın biri kalkar kardeşim bence doğru olan burada anlatılmak istenen budur der, başka biri kalkar budur der. Hangisine inanacağız? Hangisinin aklı daha üstün nereden bileceğiz?

Bu iki açıklamadanda anlayacağınız gibi benim için kendini bilgili sanan boş bir adam. Boşu boşuna geçirmiş ömrünü.

Turan Dursunu neden kimsenin karşısına almadığına gelince. Turan Dursunu karşılarına alsalar tartışsalar ne olacaktıki? Besim Tibukla Doğu Perinçek bir aralar ateş hattına çıkar tartışırlardı, hiçte birşey geçmezdi elimize sosyalizm-liberalizm adına. Bu adamla bir tartışmaya çıksalar bunu adam yerine koymuş olacaklardı, reklamı olmuş olacaktı. Turan Dursunun din bu serisine cevap vereninde süleyman ateş olması ayrı bir düşündürücü. Sanki anlaşmış iki din düşmanı.

edit:Bazı arkadaşlar bana özel mesaj yolluyorlar, Turan Dursun bey Kuran-ı Kerim'den ve hadisi şeriflerden delillerle konuşuyor diye. arada yorumlarınıda katması gerekiyormuş tabi!! Vay haline okuyanın bir de inananın. turan dursun bu kadar hadis kuran biliyorda, Kuranı kerime kendi aklına göre mana veren kafir olur hadisi şerifini bilmiyor mu? Biliyorda işine gelmiyor. Öyle hadisi şerif okunup ahanda bu böyledir denmez. Bunun bir usulu vardır ama Turan Dursun gibi zır cahiller bunu anlayamaz sadece saldırır. beni bu turan dursun vakasında düşündüren iki şey var birincisi turan dursunun genelde sol kesim tarafından bak işte islam alimi bile haşa islamiyetin saçmalığını anlamış diye düşünüyor olması, burada komedi şu ki turan dursun gibi basit bir imamın nasıl islam alimi olduğu? Sağlam bir ilmihali hatmetmiş bir müslüman ondan daha bilgilidir. diyecek olursanizki arapça vs. biliyor, arapça bilmekle bu iş olsaydı arabistan vehhabi olmazdı. ikinci olarak beni düşündüren noktada şu; turan dursun açıkça kafir olduğunu ilan ederken mezheplerle, hazreti ali radiyallahü anhum ve hazreti muaviye radıyallahu anhum arasındaki ilişkilerle fln ne diye hüküm veriyor? kafirliğini anladıkta zındıklığında alasını yapıyor bu adam.