bugün

en etkileyici ayetler

1- "örülmüş yollarla bezeli göğe andolsun ki..." zariyat, 7- bakınız "hubuk" ..."yörüngelerle dolu gökyüzü"

2-"...işte biz de öylece geceyi gündüzün üzerine sarıveririz..." zümer 5, arapçadaki "sarık sarmak" fiilinden türetilmiş bir sarma işleminden bahseder. "sarık sarar gibi geceyi gündüze sararız" anlamı çıkar. bu ayetin "dünyanın yuvarlaklığından " dem vurduğunu , kafanın sarığın sarıldığı yer olması ve yuvarlak olması cihetiyle gecenin ve gündüzün bu yuvarlaklığın hareketiyle ortaya çıktığına işaret eden bu kuran ayeti, enterasan bir ayettir.

3- "biz evreni kudretimizle kurduk ve biz onu elbette genişletmekteyiz"...zariyat 47, evrenin genişlediğini hubble buldu. bunu bulduğunda 1930´larda falandık. bu ayet kesinlikle bu anlama geliyor, üstelik kuran´ın eski, bu olay olmadan önceki çevirileri de bu "genişleme" kelimesine değiniyorlar. burada inanmayanların devamlı saldırdıkları "sema" kelimesi yani "gök" arapça da "evren" anlamında da kullanılabilir.

4- "bir de duman halindeki evrene ve yeryürüzüne, isteyerek ya da istemeyerek gelin, dedik, onlar da "isteyerek geldik" dediler..." fussilet 11

evrenin gaz haline temas eden bir ayettir...insan ürker bu ayetten. evren de yıldız ve gezegenler oluşmadan önce bir gaz bulutu mevcuttu. bu gaz bulutunun sıkışması sonucu gezegen ve yıldızlar oluştular. buradaki enterasan konu kuran´da burada "duhan" kelimesinin geçiyor olmasıdır. duhan arapça da "içinde çok küçük maddecikler taşıyan toz" anlamına gelir. bu kelimenin "duhan halindeki evren" şeklinde ortaya konulması oldukça düşündürücüdür. sümerler mısırlar, inkalar mayalar, esas alındığında içinde "toz halindeki evren" bilgisini bünyesinde taşıyan ve 20. yyıl menşeili olmayan tek kitap, kuran´dır.

5- o otlağı çıkardı....sonra da onu kapkara bir kusmuğa çevirdi" ala 4-5...kusmuk, sudan katı olur....kapkara kusmuk, üstelik kökeni de otlak olacak...olsa olsa petrol olur. bu da enterasandır

6-" insan o kemiklerini biraraya toplayamayacağımızı mı sanıyor?.."
" onun parmak uçlarını dahi oluşturmkaya gücümüz yeter" kıyamet 3-4 ....bakınız..."parmak izi"...bunu yorumlamaya gerek görmüyorum.
ve bunun gibi daha birçok ayetler vardır, o zaman ki bir insanın elinden çıkması mümkün olmayan...