bugün

cidde

annemin hac operasyonu sebebiyle orada bulunması ve bugün gelmesinden ötürü,sel ile anlattıklarından yola çıkarak bir şeyler yazabilirim.

sabah uyandıklarında,hava güzel,biraz soğuk ama öyle yağmurluk bir hava değil.onlar da giyinip tüm ekiplerin oturduğu bir lobi var,oraya inmişler.o sırada yağmur başlamış.önce yavaş yavaş yağan yağmur,daha sonra hızlanmış.o hızı ile de hiç durmadan 3 saat boyunca yağmış.

daha sonra,ortalığı bir anda çamurlu su almış götürmüş.ne kadar pislik,fare varsa şehrin göbeğine kadar gelmiş.arabaların hepsi olduğu yerden sürüklenip belirli bir noktaya gitmiş.arabaların hepsi kızıl denize falan girmemiş zaten.çoğu bir 50 metre kadar ileride,yığın halinde kala kalmış.

anlattıklarına göre,şehir pis.belediyesi öyle alışmış.ya da hava sıcak sürekli,sel gibi felaketlere hazır değiller,bilemiyorum.ama şehrin göbeğinde hala yerde pislikler ve fare ölüleri varmış.her yer dağınık durumda.otellerin bazılarının lobi bölümleri sular altında.şehrin gidiş geliş 6 şeritlik devasa yolu sular altında.

anlattıklarına göre böyle.sular falan çekilmiş ama 6 veya 7 saat sonra.