bugün

yazarların gördüğü kabuslar

Rüyalar gelecekten haber mi verir, yoksa bilinçaltının birbirine karıştırdığı metaforlar mıdır? Yani geçmişle ilgili midir yoksa gelecekle mi? Medeniyet bunun kararını kesin olarak verebilmiş durumda mı bilmiyorum.

Geçen günlerin birinin önceki gecesinde gördüğüm bir rüya üzerimde garip "mallık" etkisi bıraktı. Bütün gün yılan tarafından sokulmuş bir kurbağa gibi dolaştım ortalıkta. Rüyamda da yılanların saldırısına uğramıştım zaten. internete girip annemler gibi rüya tabirlerine baktım, şirketteki orta yaşlı kadınlara anlatıp "allah hayırlara yazsın" dedim. Yılan düşman demekmiş bunu biliyorum artık. Zaten bu kadar yaklaşık sonucun düşman demesine gerek yoktu. Bir kitle yılanın saldırısından sonra, başka bir şey düşünemezdim.

Toprak bir yolda yürüyorum. Yolumun üzerinde bir kaç yılan beni görür görmez ayağa dikilip saldırı pozisyonuna geçiyor. Onların üzerinde geçmemek için sağa doğru kayıyorum. Saldırıyorlar, uzanamıyorlar. Ama daha fazlası çıkıyor karşıma, bu kez sağımda solumda yılanın olmadığı kaçabileceğim bir yer yok. Mecbur aralarına yürüyorum. ilk ısırığı aldığımda koşmaya başlıyorum. Ben üzerilerine doğru kaçtıkça daha fazlalaşıyorlar. Bacaklarımdan kollarımdan ısırıyorlar. Yılan ısırır mı hiç? Isırık acısı gibi geliyor bana. Boynuma takılıyor bir tanesi, gittikçe ilerleyemez oluyorum. Ayaklarım takılıyor tekliyorum. Bu arada her yerim acı içinde. Geri gönmeye kalkışıyorum, takılıp düşüyorum. Bir de bunların zehirli olduğu geliyor aklıma, öleceğimin kesinleştiğini düşünüyorum. Ama bırakamıyorum kendimi. Kaçmaya çalışmaya devam ediyorum. Canım acıyor çünkü, ama kaçamıyorum. Olay birden yatağımda devam ediyor. Uyanıyorum. Yatağa yokluyorum hemen, yılan yok. Bacağımı tutuyorum kan var mı diye, hiç bir şey yok. Ama uyanmama rağmen acı içinde..

Benim bu kadar düşmanımın olduğunu sanmıyorum. Bunlar zaten birileri olamaz, olsa olsa herkes olabilir.

Şimdi bu geleceğime ilgilyese, ben bir kaç düşman görünce kaçmamalıyım. Üzerilerine yürüyüp yoluma devam etmeliyim. Ama bunun bir uyarı olduğunu sanmıyorum. Eğer gelecekten haber veriyorsa, kaçacağım sanırım.

Geçmişimle ilgiliyse, ben bir kaç düşman görünce sağa doğru kaçtım. Yürüdükçe çoğaldılar. Koştukça bir girdap haline geldiler. Ben yılanların içinde kayboldum. Ve şimdi uyuşmuş gibiyim. O ilk yılanlardan kaçmayacaktım. Yanlış yaptım. Bana geçmişimle ilgili olduğu düşüncesi daha doğru gibi geldi. Bir de şunu merak ediyorum. Sola doğru kaçsaydım ne olacaktı acaba? Yine aynı şey olacaktı.

Geçmiş zamanlarda şunu düşünmüştüm. Kaçışı yok, ne olursa olsun. Birey eğer bireyse, toplum her zaman bireyin düşmanıdır. Ve yadsınamaz bir doğallıkla, birey daima yenilecektir.