bugün

25 yaşında ve işsizseniz hayat çok zor

yarrak gibidir afedersin.

gece gece bunu yazmak istemezdim belki de, fakat basligi acanin da, bizim gibilerin de pek farki yok aslinda. hicbir seyden tat alamayan bunye, belirli bir yasa gelmenin vermis oldugu agirlikla, ebeveynlerden para isteyememeye binaen, yaklasik 20 km'lik yolu yuruyerek gidip gelmek falan. o da neden diyecekseniz, hala asiri derecede sinirli bir anneye sahipseniz, ve de size bir takim isler yaptirmaya calisiyorsa da, eliniz mahkum, buzuk kelepce misali, istediklerini yapmak zorundasinizdir. isbu sebepten mutevellitte, sizi saga sola gonderir, ama ''paran bitti mi'' sormasa bile, siz zaten

- anneeaa ismet topumu aldi..! der gibi, ''anne param bitti!'' diyemeyip, esek gibi 1.5 saat yol yurursunuz. neyse, bir de sigara iciyorsaniz, vay ki vay; vaylar bana..!

bu arada da, yaklasik 2,5 aylik bir issizlik sureci icinde bulunsaniz bile, anneniz ''srraakk'' diye ertesi gun is bulabileceginizi sanan, tezcanli; psikolojisi bozulmus, internetten baska dunyayla ilisigi kalmamis, sumuk haline gelmis ogluyla camlari zangirdatacak derecede kavgaya meyilli biriyse de vay halinize ! sonuc mu. bombok !

iki bucuk ayda, saclarim agardi lan. suratina bakmadigim adamlarin - keza hepsi copluk - torpil ayagina gotunu yalayacak raddeye geldim. bir de madi kayiplar oldu tabii ki. banyo kapisini, bir sinir harbi sonucu catlatip, diger bir sinir harbi sonucu da, odamin camini indirip, sah damarima ramak kalan bir bolgeyi yardim. benim de sinirli yapiyasahip olmamdan dolayi, mutfakta saga sola firlatip, sonra da kicimi kaldirip da temizledigim tabak canak parcalari da cabasi.

bunlari da niye mi yaziyorum.!? tabii ki, cogumuzun basinda olan bir sey su issizlik denen bok. ama eger ki bir de, son 2 senede 10 kisilik asabiyet bulunduran bir sahsiyet olduysaniz, allah korusun kavga aninda, daha kotu seylerin olmasi, isten bile degildir. tabii ki, ebeveynlerin sabirsizliklari da hat safhada; onlar da istemiyorlar cocuklari evde pineklesinler, butun gun, torrent'ten indirecek film arayip, kos kos otursunlar... ama olmuyor, olmuyor be sozluk !

bir de cevrediklerin isleri gucleri yokmus gibi, ota boka burunlarini karistirmalari da, bir nev i harakidir. diger bir yandan da, yine anneniz, sanki 10 yasindayken mahalledeki cocugun derslerini ovmesi, ama sizin universiteye gidip de, onun gidememesi gibi, yas 25'i gecince, bir ust upgrade modu olan, is guc olayina tasir mevzuyu..

- himm, bak aliye'nin oglu da, zort firmasinda zirtliga baslamis..
+ sorduk mu anne?
-yoo soyledim bilesin diye?
+tamam bildim !

ee bildim de ne oldu !? Allah gani gani genel mudurluge terfi ettirsin, ama bana gelip de, ''sumuklu x'in oglu baltaya sap oldu da, sen daha saman olamadin'' demek ne diye anne?

ise girdikten sonra da, bu gelir ;

- ali'yi hatirliyo musun
+hangi ali yahu?
-hani ilkokuldan arkadasin vardi ya !
+ee ne olmus ona?
-evleniyomus, annesi davetiye verdi?
+Allah mesut etsin, karisi guzel miymis bari?
- mavi ekran