bugün

gökçeada

Eski adı imroz olan ada. O kadar güzel bir yerdir ki, anlatmak yeterli değil. Büyülü bir atmosfere sahiptir. Dünyanın çok uzağında bir diyar gibi gelir insana. Özellikle adanın kuzey kesimlerinde hemen hemen hiç yol yoktur. Kendinizi milyonlarca yıl önceye gitmiş gibi hissedersiniz. Suları derindir ve kıyalar kayalıktır. Kıyıdaki her taş, her kaya milyonlarca yıl boyunca rüzgar ve deniz tarafından yaratılmıştır. Öylesine kişiliklidir ki, oturup o taşlarla konuşasınız gelir.

Tepelerinde tamamı taş evlerden oluşan rum köyleri vardır. Adada hemen her şey yetişir. içerisinde ormanlar, baraj gölleri, şelaleler, sönmüş bir volkan, Türkiye'nin en batı ucu, asırlık anadolu çınarları, üçyüzün üzerinde kilise ve şapel ve Fatih dönemimden kalımış çok güzel bir cami vardır.

Denizi şiirseldir ve her türlü canlı yaşar. Tam karşısında Ege Denizi'nin Girit'ten sonraki en yüksek adası Samothraki vardır. Denizin ortasında tanrıların tahtı gibi yükselir. Güneş'in, Samothraki'nin yanından denize gömülüşünü izlemek çok güzeldir. Kaleköy'de büfe işleten Ecevit isminde bir adam vardır. Çok has adamdır.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar