bugün

ben akp ye oy verdim

demokratik ortamda saygı duyduğumuz mevzudur.

lakin bilip bilmeden "akp sayesinde ekonomimiz gelişti lan" demek tam bir moronluktur. ekonomiyi sadece sayılardan ibaret görüyorsanız tamamdır. bu tamda klasik iktisatçı yaklaşımı. 1929 yılında büyük depresyon sonrası göte gelen klasik iktisatçılardan bahsediyorum. ekonomi ve maliye sadece kağıt üzerinden ibaret değil sosyal hayatı etkilemeside önemlidir. ekonomi ve maliyenin yegane amaçlarından biri "gelir dağılımında adalaeti sağlamak"tır. lakin akp hükümeti boyunca gelir dağılımı bırak adaletleşmeyi iyicene adaletsizleşmiştir.

şimdi ekonominin ve maliyenin en önemli amacı gelir dağılımında adaleti sağlamayı sktir edersek milli geliri 3 ayda tavana vurdururum. zaten özelleştirmeler ile milli geliri sağolsun yabancılar artırıyor. bizim pek çalışmamız gerekmiyor. yabancılara tanınan vergi avantajıda kamu gelirlerimize sağlam sekteler vurmakta.

akp'nin her yaptığı şeyi alkışlayın, destekleyin eyvallah derim ama akp hükümeti ekonomiyi düzeltti diyenin alnını karışlarım. bu ülke tarihinin en kötü ekonomisi ile karşı karşıyadır. bunun piyasalara yansımamasının nedeni tamamen yandaş medyanın yaptığı şakşakçılıktır.