bugün

roj tv

Roj TV, Danimarka'dan uydu aracılığıyla Kürtçe ve Türkçe yayın yapan bir televizyon kanalıdır. PKK örgütü ile olan bağlantısı Türkiye Cumhuriyetitarafından belgeleriyleDanimarkamakamlarına iletilmiş ve kapatılması için gerekli girişimler başlatılmıştır.

Roj TV'nin geçmişinde ilk olarak MED-TVolarak kurulduğu bilinmektedir. Londra merkezli yayın yapan kanal Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının ardından ingiliz otoritelerce terörü ve şiddeti teşvik etiği gerekçesiyle kapatılmıştır. Daha sonra yerine kurulan MEDYA TVde Fransa otoritelerince kapatılmıştır.

Roj TV sık sık Türkiye'de ve bölge ülkelerde PKK propagandalarının yapıldığı bir kanal görünümü sergilemektedir.

Kanal Kürtçenin çeşitli lehçelerinde ve Türkçe yayın yapmaktadır. Programlar Batı Avrupa'da çeşitli ülkelerde hazırlanmaktadır.Danimarka bütün Avrupaülkelerince de savunulan basın özgürlüğünü gerekçe göstererek kanalı halen kapatmamıştır. Ancak Nisan 2006 Diyarbakır olaylarında Roj TV Güneydoğu Anadolu'daki insanları şiddete ve ayaklanmaya çağırdığı iddiaları ile Türkiye Cumhuriyeti, Danimarka'ya Roj TV'nin kapatılması isteğini devam ettirmektedir.

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Roj_TV"'dan alındı
güncel Önemli Başlıklar