bugün

labrador retriever

eğitebilirlik konusunda en akıllı ilk 10 kopek ırkı arasında bulunur. Tüy yapısının su geçirmezligi ve parmak aralarındaki perdeler sayesinde en soguk suların diplerine yüzerek dalabilme özelligine sahip soguk iklim köpegidir.At-geri getir oyunununda retriever olması nedeniyle son derece basarılıdır. Sahiplerine obsesif derecede baglıdır ve kıskanırlar. Apartmanda beslemek için ideal büyük köpek türlerindendir. Havlamadıkları gibi, enerjilerini dısarı cıkarıp kosturarak alırsanız, 10-15 saat evde yanlız kalabilirler.

Maalesef sokakta herkesin "aa golden'a bak ne tatlı" tepkilerine maruz kalsanızda, golden ile tek ortak noktası retriever turlerinin içindeki kuzenlik ilişkisidir. Goldenlara göre avantajı kısa tüylü olmasıdır. Ortalama 28-35 kg arasında seyrederler.

Diger köpeklerle ve özellikle cocuklarla cok iyi geçinirler. Erkekleri, çiftleşme dönemlerinde diger erkek köpeklere karşı saldırganlasabilir.

Çenesi, tum masumlugunun aksine oldukca kuvvetlidir. Kangallar gibi, gögüs atarak karşı tarafa saldırırlar.
Boyunları cok kuvvetli ve kalın oldugu için erken dönemde egitim tasmasıyla yönetilmeye alıştırılmalıdır aksi halde 90kg bir adamı surukleyerek kosturdugu görülmüştür.

Köpek alacaksanız ve bu konuda deneyimsizseniz, en kolay egitilebilir, az tüy döken, insanların duygularını anlayıp ona göre davranabilen nadide köpeklerdendir.

Yavruluk dönemlerinde hiperaktif olabilirler ve kemirme egilimi gösterebilirler.Ancak 1 yasını doldurduktan sonra yavas yavas evde varlıgı yoklugu bir hale gelirler.

Genetik olarak kalça çıkıklığı ve obezite riski olan bir köpek türü oldugu için erken yastan itibaren röntgen takibine alınarak, fazla yedirilmeden beslenmelidirler.