bugün

sevgilinin yanında dayak yiyen erkek

gözlerimle gördüğüm, şahit olduğum adam!!! aslında benim şahit olduğum mevzu acı mı komik mi hala karar veremiyorum. bakın anlatınca siz de anlıcaksınız:

yıl 1999 falan. yazın, alsancak garı' nın önünde yürüyorum. önümde bi çift var. 29-30 yaşlarında bi erkek, sevdiceğinin omzuna elini atmış, beraberce önümde yürüyorlar. güzel. şimdi, o esnada da karşıdan, 7-8 metre öteden, aynı yaşlarda bi adam daha bize doğru geliyor. geliyor, geliyor, geliyor, çiftin tam yanından geçerken, kızın sevgilisi, bu yanından geçen adama hafiften pis bir bakış atıyor. çift duruyor, karşıdan gelen adam devam edip tam benim yanıma geldiğinde, diğeri sevgilisini bırakıp bize doğru hışımla dönüp bağırıyor:

- şştt!! leaaan!! ulean şerrefsiz! sen nereye bakıyon lan öyle!!!

benim dizlerim bi boşalıyor, ellerim bi titriyor. "adam kime hönkrüyor? bana değildir. ben bişi yapmadım ya!" diye düşünürkene, yanımdaki adam bu sinkafa doğru dönüp işaret parmağını göğsüne değdirip, kafayı hafiften öne eğerekten, kaşılık veriyor:

- bana mı dedin bilaaader?!? (ıyy.."bilaader". bu "bilaader" i duyunca ben bi rahatlıyorum. bunlar girişecek belli diip sola doğru seyirtiyorum. izliyorum.)

- sana dedim tabi lan it! itin soyu
- lan lafını bil, derdin ne senin?
- ulan ne bakıyon hayvan gibi hatuna?!?!

şimdi burada, bu olaydan önce veya sonra, bir daha hiç karşılaşmadığım bi gelişme oluyor. 8-9 kişi olay yerinin yakınına toplanmışken, ben içimden "heee!! işte adam ufaktan bi baktı, öbür kro da artık kıza hava atmak için fırsat mı kolluyodu ne, abarttı da abarttı, şimdi çocuğun ağzını, burnunu kırıcak, kıza havasını atacak" diye düşünürken, karşı taraftan hala inanamadığım bir tepki geldi. adam, bu lafın üstüne önce kıza şööle tepeden tırnağa bi baktı, baktı, inceledi ve elemana dönerek :

- lan ben bunun neyine bakayım? dedi.

ben 3-4 metre açıktan kendimi tutabildiğim kadar tuttum ama bu lafın üstüne ağzımdan bi "phah" diye tiz bi ses çıktı. öksürüyormuş gibi yaptım. inanılmazdı. daha kendimi tutsam afedersiniz popomdan bi ses çıkabilirdi sanırım. "aha!" dedim "şimdi koptu kıyamet". bu lafı yiyen eleman bi acaip oldu. bi 2-3 saniye kaldı önce. sonra kıza baktı, kızın başı yere bakıyo. tren raydan çıktı ve:

- hüleaan a.k!!! dövmeyecektim ama dövecemmm!!!

diyerek hızla adamın üstüne uçtu. bu kadar rezilliğe rağmen, üstüne bir de noldu tahmin ediyorsunuz değil mi? kızın yanında bi de şık bir dayak yedi. hatta millet ayırmasa sanırım ders diye anlatılabilecek bir dayağa doğru gidiyordu iş.

üzüldüm bi yandan, bi yandan da dedim oh olsun. çünkü hakkaten karşıdan gelen adam efendi efendi geliodu yani.
adama baktım yerde oturuyor, kaşı açılmış. kıza baktım, kızın bakılcak bi yanı kalmamış. çok fena. kombo.

(edit: cidden bunun nesine eksi vermiş o adam ya * hey allahım ne modeller var)