büyüklüğün değil işlevin önemli olduğu sınıflandırmadır.
asker sayısı ile büyük ordu olunsaydı, hindistan'ın bölgesinde süper güç olması gerekirdi. oysa, ancak abd'ye taşeronluk yapıyorlar hala.
ayrıca, listeye bakıldığında, hep bir başka ülke ile husumeti olan, soğuk savaş halini yürüten devletlerin listede olduğunu görmekteyiz. çin'in nüfus yapısı gereği zaten birinci sırada olması normal. abd, ingiltere ve israil hariç bütün dünya ile savaş halinde olduğuna veya olabileceğine göre onun ikinciliği de şaşırtmıyor. rusya'nın da stratejik konumu ve nüfusu itibariyle bu derece bir asker gücüne sahip olması normaldir. geri kalan ülkelere baktığımızda, hindistan-pakistan ve güney kore-kuzey kore yıllardır tabir-i caizse soğuk savaş yaşayan ülkeler. bu bakımdan, bu ülkelerin bu kadar çok askerinin bulunması birbirlerine karşı aldıkları önlemlerin bir sonucu. keza, vietnam zaten büyük bir savaş yaşamış devlettir, mısır israil ile savaşmıştır ve hala bir husumet içindedir.
bir de türkiye'miz var tabi. savunma sanayine bütçenin en büyük payını ayıran ülkemiz. okumasalar da olur, ama asker olsunlar diyen ülkemiz. eğitim ve sağlıkta üçüncü dünya ülkeleri düzeyinde kalan, en büyük ordu sıralamasındaki sekizincilikle övünen ülkemiz..