bugün

abdullah öcalan korkak bir liderdir

buraya böyle bir başlık açıp küfür sırasına geçmeyi marifet olarak görmüyorum, madem korkak deme cesaretini gösteriyorsunuz, o halde nedenlerini açıklayın. elinizide şeyinizden çekin önce.

abdullah öcalan, beğensenizde, beğenmesenizde türkiye kürtlerinin lideridir.

abdullah öcalan, aynı zamanda diğer kürt coğrafyasında da hatırı sayılır bir liderdir.

ortadoğunun en güçlü siyasal ve ulusal hareketinin en önemli simalarındandır.

bunları sadece ben söylemiyorum, dünya basını defaatle söylemiş bulunuyor.

gelelim korkaklık meselesine, korku tüm insanlara özgü bir olaydır. korkular bilincimize ne kadar fazla bilinmeyeni çıkartabilirsek o kadar azalır. insan, iradesi ve bilinci ile korkuyu ya da korkularını yener. bu anlamda öcalan iradesi oldukça güçlü bir kişiliktir. bu bugüne kadarki duruşuyla ve pratiği ile sabittir.

korkak lider nasıl tanımlanabilir. yapılmaması gereken, verilmemesi gereken bir emri veya bir tavrı göstermişse bir lidere korkak diyebilirsiniz. öcalan yakalandığında infial halindeki kürtleri kendi emri ile intihar eylemlerinden vazgeçirdiği sabittir. korkak bir lider bunu yapmazdı. korkak bir lider davasından vazgeçerdi. öcalan hala, ısrarla davasının takipçisidir.

asıl korkaklık ise şudur arkadaşlar; gerçekliği görmeyip, kendi yarattığınız veya yaratılıp size dayatılan sanal gerçekliğe teslim olmak ve gerçeklik ışığını arama cesaretini gösterememektir korkaklık.

korkaklık, birilerini inciteceğini bilerek belden aşağı vurmaktır.

korkaklık, bilgi birikimine güvenmeyip, fikir ve düşüncelerin paylaşıldığı bir ortamda ağız dolusu küfür etmektir.

mustafa kemal için, ya da şeyh şamil için, ya da said-i nursi için korkak liderdi denseydi ve ağız dolusu küfür edilseydi yine aynı şeyleri yazardım. beğendiğim için değil, üslup ve etik yaklaşım gereği.

sizleri küfür yerine varsa fikirlerinizle görmek, şahsımı mutlu edecektir. umurunuzdaysa tabii.