bugün

lock stock and two smoking barrels

1998 ingiltere yapımı komedi, suç, gerilim türlerindeki film.

--spoiler--

snatch'i izledim ve beğendim. başlığına bakınca atasının bu olduğunu öğrendim. gördüm ki snatch kadar olmasa da çok başarılı bir film. klasik bir guy ritchie filmi de diyebiliriz.

ingiliz aksanına, ingiliz esprilerine, komedi yönü ağır basmış suç dünyasına doyuyorsunuz, taşıyorsunuz.
bazı yerlerinde gözlerimden yaş geldiğini söylemeliyim. özellikle harry denen adamın cezayı nasıl kestiğinin anlatıldığı sahne (işte burada gözlerimden yaş gelmişti) dehşetti. "adamı "38" santimlik zenci yarrağıyla döverek öldürdü" denilen sahne!!!(swh) bak yazarken de aklıma geldi. hala gülüyorum.
bunun dışında ilk aklıma gelen bonus kafalı zencinin yunanlı ile muhabbeti ve şu bardağı camlı ve camsız masaya koyma sahnesi geliyor.
bunlar haricinde de komik olmasa da çok güzel sahneler var. mesela kumarı kaybeden yağuşuğlu ingiliz gencimizin masadan "I wanna be your dog" eşliğinde kalktığı sahne çok güzeldi. film'in bir tane kadın oyuncusu vardı. koltukla aynı desende bir elbise giydiği için kendini kamufle edebilen ama eline devasa bir silah alıp, bir odanın içinde ateş etmesine rağmen bir kişiyi bile vuramayan bir kadın. ha bir de kafası sürekli dumanlıydı sanırım!
filmin sonu da çok ilginç ve güzeldi. muallakta bitiyordu. o "namüsait bir taraflarımıza bile sürülmeyecek tüfek" muamelesi gören zamazingoların çok değerli çıkacağını da tahmin etmiştim önceden. nehrin dibini boyladılar mı acep?

--spoiler--

bol ingiliz esprili, kadınsız, ve küfürlü snatch tarzı filmleri seviyorsanız izleyin ve görün gününüzü.

-- alıntı --

bacon: what's that?

barmen: a cocktail, you asked for a cocktail.

bacon: no, I asked you to give me a refreshing drink, wasn't expecting a fuckin rainforest, you can fall in love with an orangutan in that!!!

-- alıntı --

--alıntı--

- they're armed.
- armed, armed with what?
- err, bad breath, colorful language, feather duster... what do you think they're gonna be armed with? guns, you tit!!

--alıntı--