bugün

poligami

erkek doğası ile özdeşleştirildiğinde, insanlık vasıfları üzerinden erkeğe yapılabilecek en büyük hakaretin ismidir. sevişmek ve çocuk yapıp soy ilerletmek için evlenilen sosyokültürel düzeyi düşük, sosyal hayatın baskılarının yüksek olduğu toplumlarda erkekerkil sistemin dayatması olarak kadınlar tarafından bile normal karşılanabilir hale getirilmiş rezalet.

evliliğe, belediyeden ya da tanrı'dan sevişmek için alınmış izin olarak bakan minimal insanların dünyasında kirletilmiş birliktelik kavramının, ruhsuz erkeği tatmine sürüklemek için uydurulmuş adı.

gerçekten sevdiğiniz bir insan var olduğunda ve ona sadece dokunabiliyor olmaktan bile zevk aldığınızda, başka bir herhangi varlığa bu gözle zaten dokunamayacak olmanız aşikardır. hal böyleyken buna "erkek doğası" demek eblehliğin, gericiliğin, bağnazlığın, boyun eğmenin en has yoludur.

sevgi içerisinde tatmin aratan bir kavramdır ve insanlar hayat sürecinde genelde yaptıkları her şeyden bekledikleri tatmini alabilmek adına çalışırlar. bu tatmini farklı yollarda bulabilirler. birliktelikler "doğru" insanla başladığında her tatmini içerirler ve zaten o zaman "ölümsüz" bir kavramı nitelemeye başlarlar. bu olmadığı zaman bir erkeğe 4 değil 15 kadın da verseniz hayat içerisinde aradığı tatmini bulamayacaktır. yani, deyim yerindeyse hayatı "loser" kavramı dolaylarında geçen bir geek ya da nerd'ün doğasına uygun bulabileceği şeydir poligami.