bugün

8 isviçre bankasında hesabı bulunan başbakan

pek klişe bir ifade de bulunacağım ama, silivri ile wikileaks dökümanlarını karşılaştırmak, ad hominem in dik alasıdır. "we have heard..." şeklinde ifade edilen, kaynağı belirsiz bir duyuma dayanan bir söylem ile bir rejimler mücadelesinin birbiri ile nasıl bir ilgisi vardır ki? ayrıca bu şekilde bir bağdaştırmanın wikileaks dökümanlarının ciddiye alınması gerektiğini söylemek, ergenekon iddialarının da ciddiye alınması gerektiğini kabul etmek demektir.

ben de hükümet hakkında bir iddia ortaya atıyorum. duyduğuma göre enerji ve tabii kaynaklar bakanı taner yıldız, aslında vitiligo hastası bir zenciymiş. michael jackson gibi sonradan beyazlaşmış. tek tük kalan siyahi lekelerini göstermemek için sakal bırakıyormuş. nasıl? inandırıcı geldi mi? ben öyle duydum valla. hem de bakana yakın bir kaç farklı kaynaktan. ama kim olduklarını söyleyemem. çok yakın çok...

bu arada yanlış anlaşılmasın, silivri tutuklamalarının ve yargılama şekillerinin önemli bir kısmının ben de hukuksuz olduğunu düşünüyorum. ama yolsuzlukla ilgili bir iddia ortaya atılacaksa daha ayakları yere basan belgelere dayandırmak gerekir.

ayrıca tutuksuz yargılananların evlerindeki yatışları neden göze batar ki? kişi hakkında bir iddia varsa, gayet doğal bir şekilde yargılanabilir. ancak tutuklu yargılamalar, hukuki olarak geçerli gerekçelere dayandırılmalıdır.