kerkenez sevim vs ispanyol aysel kapışması

http://www.youtube.com/watch?v=ITuChCjSGps&feature=related

gol kralı adlı filmde en güzel sahnelerden biridir. sait karakteri bir tesadüf sonucu görmeye başlamış, iyi bir futbolcu olmuş ve artık kadınların ilgisini çekebilecek biri haline gelmiştir.

kendisinden kaçan ve kendisiyle para için nişanlanmış kerkenez sevim, artık onun peşinden koşmaya başlar. kartallara attığı gollerden sonra evini arar ama bulamaz. evdekiler, ispanyol aysel'in de daha evvel aradığını söyleyince çılgına döner. aysel, kendisinin ego savaşı yaptığı hatundur. sait, geceyi aysel ile geçirmiştir. kocası godoşun tekidir.

sabah sait ve aysel kahvaltı yaparken sevim evi basar. kemal sunal'ın sabahlığı görülmeye değerdir. hatunlar önce kızgın boğalar gibi bakışır. sonra sevim ilk tokadı vurur. kapışma başlar. sait, maç anlatır gibi olayı anlatır.

1. perde

bu perdede güreşirler. kerkenes sevim, ispanyol aysel'in üstüne çıkar. eteği biraz açılır sevim'in. aysel'in de sabahlığı biraz dağılır. sonra hafif saç çekişmesinden sonra karşılıklı dört ayak üzerinde dururlar. azgın boğalar gibi bakışır ve nefes alırlar. ispanyol aysel'in yüzünde kızarıklıklar vardır. nasıl olmasın. karşısındaki kerkenes sevim ilk defa kerkenes olmuştur. gururu ilk defa incinmiştir. ilk defa boynuzlanmıştır boynuzlayanken. üstelik sait kendisine ilgisizdir. kavgayı bile izlemektedir. bir yandan da kahvaltısına devam eder. sonra ayağa kalkarlar. tekrar girişirler. boğuşma devam eder.

2. perde

bu perde sait'in anlatımıyla boks maçına dönen kısımdır. karşılıklı yumruklar konuşmaya başlar. birer birer yumruklaşırlar. türk filmlerinin geçmişi burada da tekerrür eder. yumruklar sıralıdır. kardeş kardeştir. o sırada sait sıkılır. "ben antremana gidiyorum" der ve hatunları orada bırakır gider. işte bu sait için filmin önemli noktalarındandır. bu kapışmaya müdahele etmemesi, izlemesi ve çekip gitmesi; izleyicide ruh doktorunun yardımcısı olan kıza yöneleceği hissini kuvvetlendirir. o saf sait karakteri gidip, yerine gerçeklerin farkında ve durumun tadını çıkaran bir sait gelmiştir artık.