bugün

entry'ler (16)

şah ismail

sultan selim döneminde yaşamış, andadolu'yu şiileştirmeye çalışırken, çaldıran'da hayal kırıklığına uğramış, ve daha sonra kahrından ölmüş, sünni düşmanı bir iran hükümdarıdır.

lisenin tek cümlelik özeti

trajikomik hayat hikayesi.

otobüste kitap okuyan insan

artistlik yapmaya çalışırken kendini ele veren insandır. Çünkü kendi gözüne zarar verdiğini bilmez.

1 yılda 100 sayfalık kitabı okuyamayan insan

mecburiyetten kitap okuyan, okumayı sevmeyen insandır.

türk dizilerinin tutması için olmazsa olmazlar

şiddet ve tecavüz. Türk milleti ağlamayı gerçekten seviyor.

2012 eurovision şarkı yarışması

baştan 'can bonomo kim ya?' dediğimiz, sonradan dinledikçe sevdiğimiz, tanıdığımız adamın türkiyeyi temsil edeceği yarışma.

babaanne lafları

'kendine yavuz bak çocum' 'kendine dikkat et yavrım' şeklindeki komik olduğu kadar sevgi gösterici laflardır.

sabah yenilebilecek şeyler

simit, poğaça, yumurta, peynir, sucuk.. Olması daha iyi olur tabi ama devlet yurdunda kalıyorsanız bu haftanın bi kaç günü mercimek çorbası olabiliyor.

25 dakika sonra gelen mesaj

yerine göre sabah görülen 'iyi geceler' mesajıdır. Bazen ohh be dedirten, bazen de insanı tedirgin eden gıcık mesajdır. Sadece bu yönden değil, karşı tarafın düşüncesinden de bahsetmek gerekirse yerine göre git artık bıktım veya işim var demek için kullanılan mesajdır.

bildirimler

''bildirimler( )''.. Yanındaki parantezin içinde herhangi bir sayı olmadığında gayet moral bozucudur. insana ufak mutluluklar getirdiği de olmuştur.

mutsuzken yapılanlar

hayal kurmaya çalışırken gerçeği hatırlayıp bi kez daha üzülmek. Dolabın kapağını açıp kısa süre bakıp kapatmak. Kendini ağlamaya zorlamak. Zamanın geçmediğini defalarca kendine söyleyerek kendi canını sıkmak.. Vb.

pazartesi sendromu

Pazar gününden hissedilmeye başlanılan, öğrencilerin kabusu, pazarı mahveden, cumayı müjdeleyen, ama genelde mahvedici özelliği ağır basan günün sendromik bir hastalığıdır. Özellikkle yurtta kalıyorsanız tamamen çekilmezdir.

ders çalışırken müzik dinleyen insan

Tamamen zevk meselesi. Ama bence yeterli verim alınamaz.

çan

çanakkalenin küçük bir ilçesi. (kendisi memleketim olur) her ne kadar burada doğup büyümüş biri de olsam kendisini pek sevmem. Bir şehri sevmek için insan gerekir lafını doğruluyorum buradayken. Burayı güzel yapanda insan gerçekten. Aslında çan, burada okuyan gençlerin çan çukuru diye bahsettiği, içinden akan çayın nescafeyi andırdığı (içinde her şey var çünkü) bir kaç cafesi olan bir ilçe. E böyle olunca da pek ısınılamıyor şehre. Korkarım bu gidişle hiç nüfusu kalmayacak.

halil sezai paracıkoğlu

müzisyen, oyuncu. incir reçeliyle zirvelere yerleşen yüce üstad.

bir kadını on saniyede kaybetme yöntemleri

sessiz olun yeter. Aşk sessizdir diyenlere falan inanmayın. Suskun biriyseniz kavganın gerçekleşmesi 10 saniye bile sürmez.