bazen söz bazen de beste o parçayı tepelere çıkarır. neşet usta'dan bir örnek verirsek ;
" gönül dağı " muhteşem sözlere sahipken beste o büyüklükte değildir. buna karşın "
yolcu " adlı eser de muhteşem bir besteye sahipken sözleri o kadar etken değildir. ikisinin de mükemmel olması " zülüf dökülmüş yüze " de görülür. usta'da bu tür örnekler çoktur.
gönüllerimizi ısıtan her beste ve her güfteye selam olsun.
şiir gibi şarkılar vardır bir de şiirden çıkma şarkılar. kimi zaman müzik hitab eder ruhuna kimi zaman söz. zamana, mekana ve ruh halime göre değişik cevaplar vereceğim sorunsal.
Tabi ki müzik. Müzik evrenseldir. Söz ise yerel. Müzik iyi olduğunda sözleri anlayamayan biri bile şarkıyı sever. Müziğin verdiği hisse göre kendince manalar katar. Batı müziği neden müzik piyasasına hakim çünkü ana fikir söz değil iyi müzik. işte iyi müziği dünyanın her yerinden insan tanıyor. Yeğenim olmuştu 1 yaşlarında ağladığında telefondan Daft punk ağırlıklı olmak üzere güzel olduğunu düşümdüğüm elektronik yabancı şarkılar açıyoduk susuyordu. Bizim şarkılarda ise bu sonucun yakınına bile gelmiyorduk.
Müzik çok daha önemlidir benim için. Sözler beni tamamlayamıyor. Müzik o ahenkleriyle kalbimi yerinde oynatıyor adeta . Tanımlayamadığım bir duygu oluşuyor yeri geliyor mutlu, yeri geliyor hüzünlü hissediyorum. Tarif edilemez olması onu özel kılan etkenlerden biri .