bugün

Üniversite tercihi mühim. tercih yapacakların Furkan Sarılıcan'ın YouTube kanalında anlattıklarını dikkatlice dinlemelerini öneririm:
https://www.youtube.com/w...h?v=rON0KSogX2M&t=16s
aynen sırf mekanlara uzak kalmamak için üniversite seçin ki loser, vasıfsız ve işsiz biri olarak mezun olun.
sayısalınız kötüyse iktisat yazmayın onun yerine işletme filan yazın.
sevmediğin bölüme gideceğine bir sene daha çalış, daha iyi çalış ve sevdiğin bir bölüme git. pişman olmazsın.
Istanbul üniversitesi siyasal bilgiler Fakültesi siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü mezunuyum.

Beyazıt ve çevresi hakkında önceden gelip gittiğim bir yer olduğu için bilgim vardı.

Size tavsiyem eğer imkanınız varsa tercih yapmadan önce yerleşme imkanınız olan üniversite ve kampüsünü görmeye gitmeniz.

Tercih döneminde üniversiteler tanışma günleri düzenliyor onlara katılabilirsiniz.

Üniversite hayatı sadece okuldan ibaret değil. Gideceğiniz şehir ve onun size sunacağı imkanlar da önemli. Kendinizi geliştirmenize imkan vermeyecek bir okulu sırf puanım yetiyor diye tercih etmeyin.
Kendi ilgi, yetenek ve imkanlarını düşün. Güvendiğin insanlara danış. Ama son kararı kendin ver. Üniversite bu, bence okuması hiç kolay değil. bölümümü sevmeseydim zor bitirirdim. Sen de hayran olduğun, ilgi duyduğun alanda ol.
Eğer uzman birine danışma ihtiyacı duyuyorsan Rehberlik ve Araştırma Merkezleri(RAM) tercih danışmanlığı yapıyor. Çoğu ilçede var, arayıp bilgi alabilirsin.
Yalova üniversitesini seçerseniz hayal kırıklığı yaşarsınız. Ne üzerine uzanıp şarkı söyleyebileceğiniz çimler var, ne de gölgesinde serinleyebileceğiniz ağaçlar. Üç beş binayı yan yana koymuşlar, size kampüs diye yutturacaklar. ayık olun, oyuna gelmeyin gençler.
Sinop Üniversitesine kesinlikle gelmeyin arkadaşlar. Hiç bir sosyal faaliyet yok. Zaten Sinop şehri ufak bir şehir. Denizi ve sakinliği seven insanlar tercih edebilir. Yeni bir kampüsün inşaası sürüyor ancak çok yavaş ilerliyor. 2007 yılında açılan bir üniversite kadrosu belli bölümlerde güçlü.
gençler gözünüzü seveyim büyükşehir de okuyun hatta direk istanbul da okuyun vizyonunuz gelişir.

hele bide istanbul dan taşraya okumaya gelecekseniz yandınız bir çoğunuz ilk sene tekrar hazırlanacaksınız sınava o yüzde istediğiniz bölüm istanbulda tutmuyorsa bi sene mezuna kalın.

haa dersin ki istediğin bölüm istanbul da tutmuyor mezuna kalmayada ailem izin vermiyo o zaman istediğin bölümü yaz.

edit: boğaziçi itü de ne geliyorsa gidin vizyon katar.Boşta kalmazsınız öğrenci iken başlarsınız çalışmaya.
Bu öğütümü dinleyin anne-babanız vermez bak.
ilk yıl 3 s den uzak durun.
Sigara, sevgili, siyaset.
Arkadaşlar normalde istanbul' da yaşayan biri olarak başka şehirde okurken harcayacağınız para istanbul' da bi %50 burslu özel üniversite masrafıyla eşit denilebilir. Eğer istanbul dışında gideceğiniz bölüm çokta iyi bir bölüm değilse istanbul' da daha iyi bir bölüm için özel üniversiteye gitmek daha mantıklı duruyor.
Büyük şehirleri tercih edin. Beyniniz açılır.
iibf yazmayın.
koü ye gelip hayatınızı karartmayın gibili bir tavsiye verebilirim anca.
Üniversitenin bulunduğu şehir kesinlikle önemlidir. Sadece okulu sevdiğiniz için ben burada yaşayamam dediğiniz bir şehirde sakın okumayın.
Okul kötü olsa dahi sadece şehiri sevdiğiniz için tercih yapmayın. ikisini denkleştirmeye çalışın.
Maddi durumunuzu göz önünde bulundurarak akılcı tercih yapın.mesela istanbulda okumakla Karabükte üniversite okumak arasında fark var
Seçeceğiniz üniversite hakkında bilgi sahibi olan birine danışın ve öğretim üyelerini araştırın.
Tercih etmeyi düşündüğünüz bölüm ile ilgili internette yapacağınız küçük araştırmalarla o bölümde okuyan kişilere ulaşabilirsiniz. En güzel, en sade ve en gerçekçi bilgileri o kişiler verir size. Mesela; harran Üniversitesi veteriner fakültesine mi gelmek istiyorsunuz? Gelmeyin.
lütfen çirkinler akdeniz üniversitesini tercih edip seviyeyi düşürmesin. burası böyle cennet gibi.
sevdiğiniz veya sevebileceğiniz bir bölümün tercih edilmesi üniversite adresinden daha önemlidir. bölüm belirlendikten sonra hangi üniversite olacağına alınan puan ve imkanlar dahilinde karar verilmelidir. hayatınız boyunca yapmaktan hoşnut olacağınız bir meslek seçin gençler.
yapmayın kardeşim. bu ülkenin çöpçüye de ihtiyacı var torbacıya da.
Küçük şehirleri yazmayın hayatinizi zehir edersiniz.Eğer bir hedefiniz amaciniz varsa kesinlikle trakyayi yazmayın.insanı çok rahat ve gevşek.
Buraya kadar geldiniz ama buradan sonra devam edeceksiniz diye bir kural yok. Çoğu kişinin yapmadığını yapın size sunulandan başkası da olduğunun farkında olun. Bu hayatta çok uzun yaşamayacaksınız paralı ama sıkıcı ve düz bir insan olmak mı istiyorsunuz buyurun boş beleş mesleklerden para kazanmak için algıları kapatılmış benliklerini yitiren tiplerle dolu bölümler orada duruyor. Neden yaşadığımı bilmedikten sonra gerisinin önemi yok diyorsanız artık daha fazla sizi şekillendirmelerine izin vermeyin.
önemli olan şehir veya okul değil, içine düşeceğiniz insan kalabalığıdır. çevreniz, uyanacağınız insanlar, her gün göreceğiniz suratlar, bence bunları önemseyin. çünkü bir yeri, bu üniversite de olsa, güzelleştiren içinde barındırdığı insanlardır. kimlerle muhatap olacak, kimlere öfkeleneceksin? asıl kafa yorulması gereken bence bunlardır.
eğer büyük şehirde yaşamışsanız taşra üniversitelerini tercih etmeyin. bu üniversiteler hayata dair size hiçbir şey katmaz.
ne okursanız okuyun büyük şehirde okuyun hatta direk istanbul da okuyun.
ufkunuz gelişir vizyonunuz artar.
Öncelikle hangi bölümde okumak istediğinizi belirleyin.

Sonra karakterinize uygun şehiri belirleyin.

Sonra ordaki üniversiteyi ve ortamını araştırın. Beğenmezseniz seçtiğiniz diğer şehirlere bakın.

Ben isim yapmış bir üniversite ve rahat ortam (dersler, yaşantı,şehirden biraz uzaklığı) istiyodum ve ilk tercihim Uludağdı. Ve kazandım mutluyum *

Şehir önemli değil üni önemli veya
Üni önemli değil şehir önemli diyenlere bakmayın.

Eskişehir Eskişehir diye tutturup Anadolu'nun sıkı eğitiminde sıkışıp kalanları da gördük.

Veya sırf tıp diye tokata gidip intihar edecek duruma gelen kuzenimide.