bu sene canınız sıkılsa da çalışmaya devam edin. az bi süre kaldı dayanın. bakın ben geçen sene çalışmadım da ne oldu. istemediğim bi bölümde sürünüyorum. asla istemediğiniz bir bölüm yazmayın, ha olmadı mı istediğiniz yerlerden biri? tekrar hazırlanın. hiçbir şey olmaz. sıkın azıcık dişinizi. 6 ay sonra her şey biticek.
ihtiyacım olan tavsiyelerdir. ama asıl merak ettiğim konu belli başlı üniversiteler haricindeki üniversitelere gittiğimizde ne oluyor yani öğrencinin hiç mi kendini geliştirmesi etkili değil dil öğrenmesi stajlar vs bunu daha çok istediğim meslekte iyi bir yere gelmek istediğim için soruyorum umarım anlatabilmişimdir.
arkadaşlar çok çalışın az çalışmayla malesef olmuyor bu olay. düzeninizi oturtun sadece ygs değil lys de kasmanız gerek. haftanın 5 gününü ygs çalışıyorsanız 2 gününü lysye ayırmanız lazım. özellikle tm öğrencisiyseniz yavaş yavaş cumhuriyet dönemi edebiyatını şimdiden çalışmaya başlayın emin olun çok faydasını görürsünüz. ne istediğinize karar verdiğinizi umarak hepinize başarılar diliyorum<3
öncelikle bu siteden ayrılın, rehberlik servisinde değilsiniz bu tavsiyeleri ilkokul mezunu adamlar da veriyor olabilir. vakit kaybetmeyin böyle işlerle, kendi programınızı kendiniz yapın.
Bi sene lan, bi sene fedakarlık yap. Tam bi sene de değil belki. Ama yap amk.
"Sınav sistemi kötü yaaaa." deme, kazan sınav sistemini değiştirecek yere gel.
Salak salak ben çalışamıyorum abi yea triplerine girmeyin. Kafanızı çalıştırın ve ilerde ne kadar pişman olacağınızı düşünün ve bir kaç ay için bir ömrünüzü feda etmeyin.
ultra başarılı bir öğrenci değilseniz gidin iş kurun bir işin ucundan tutun para kazanın üniversiteyi de açıktan okuyup askerliği indirimli yaparsınız gül gibi geçinip gidersiniz.
Sözel derslere-özellikle lys için- sınırlama getirmeyin ve devamlı çalışmaya gayret edin. Özellikle cep kitaplarını devamlı yanınıda bulundurmaya çalışın ve devamlı göz atın. Tarih, edebiyat ve coğrafya derslerinin tek mantığı ezberdir ve onun için devamlı yeni şeyler ezberleyin ve ikide bir sözlü edebiyat dönemine, tarih biminin özelliklerine ve dünyanın şekline çalışacağınıza; cumhuriyet dönemi türk edebiyatına, milli mücadele dönemi ve atatürk ilke ve inkılaparına ve türkiye coğrafyasına çalışın! Bu konulardan hem daha fazla soru sorulur hem de standart sapmaları yüksek olduğu için fazla puan getirirler.
Sayısal derslere gelince de eğer kurslarA veya etütlere gidiyorsanız hocanızla paralel çalışın ve zincirleme öğrenin konuları! Hangi konuya çalışıyorsanız o konuyla ilgili bütün formülleri ezberleyin ve bol bol kalıp soru çözün ki sınavda sorularA yabancılık çekmeyip zaman sorunu yaşamayasınız. Eğer formülleri çabuk unutma sorununuz varsa mantığını kavrayın, asla unutmazsınız! Boşuna da ders çalışma programı yapmayın! Yok şu saatlerde şu derslere bu saatlerde bu derslere çalışacağım diye! Başladığınız bir konuyu enine boyuna kavrayıp sonra başka bir konuya geçin! Saat 20:00-21:00 arası tanzimat edebiyatı çalışıp da ezberleyeceğinin garantisini kimse veremez sana. Çok çalışın!
geometriden 25+ yapmak isteyen arkadaşlar, sınava kadar her gün yarım saat düzenli geometri çalışın. evet yarım saat. tm için hazırlanıyorsanız en sağlam bölümlere bile lys1 sınavından 60 yapılarak girilebiliyor çoğunlukla. 60-25= 35 kalıyor geriye ki bunu da yapmak için çok yeterli zamanınız var. her gün yarım saat geometri çalışmak geometri sorularında size gereken görme becerisini hep canlı tutacak, inanamayacağınız kadar pratik bir şekilde geometri netlerinizi tavan yaptıracaktır.
not: dediğimi yapıp da başarılı olamayanlara seri + vereceğim.
Sınavdan 1 ay önce edindiğiniz bir çıkmış sorular kitabındaki soruları çözün, Meb kazanım testlerini indirip çözün, denemelerde tuvalete gitmeye alıştırmayın kendinizi, çözemediğiniz tüm soruları öğrenmeye çalışın, çözdürmeyin öğrenin.
Edit: ygsye kadar lysyi iplemezseniz ygsden sonra boğulursunuz. Sizi yerleştiren lys bunu unutmayın. Ha birde paragraf kavrama için her gün en az 20 tane paragraf sorusu çözün.