götten sallanarak belirlenmemesi gereken, bilimsel yayınları kıvırıp kıvırıp, burup burup götünüze sokmak yerine hangi üniversitelerden yayınlandığına bir bakın bakkal çırakları.
üniversitesinin vasatlığını görenleri ağlatan gerçek. ege üniversitesi denilen üst-lise bazı sosyal bilimler dışında hiçbir vasfı olmayan bir üst-lisedir. hoca yetiştirmekten ve öğrenci kültürü oluşturmaktan uzaktır.
ha tabi pek derse girmeyenler bilmez. oturun kantininizde, kampüsünüzde yatın çimlere açın biraları hava da güzel. deniz manzarası filan çok hoş.
Çukurova üniversitesi sini savunmuyorum ordada okumuyorum ama listede olmayan birçok üniversiteden daçok çalışması olan bir üniversitedir bu liste objektif değildir.
üniversiteli olmak için senin düşündüğün anlamda üniversiteli olmak değildir. ankara üniversitesinde turizm ukuyacağına muğla üniversitesinde okul öncesi oku daha iyi
yazar sen ilk önce zihniyeti bi değiştir okulun amaç diğil de araç olduğunu idrak et . hepsinin götürdüğü yer aynı ama sen iyi bi markaya bindin diye bi yerin kalkmasın sakın .
tartışılmaz ve dürüstçe ortaya konmuş gerçeklerdir. yazarın ise okuduğu okul sözlük camiasına açıktır ve kesinlikle gizli değildir. yeter ki benim ağzımdan duymayın, beni utandırmayın merak ediyorsanız siz araştırın.
listede kendi okuduğu üniversiteyi görenlerin şiddetle karşı cıkacağı sıralamadır.
ayrıca bazılarının listeden cıkarılması lazımdır. meger yazar bu üniversitelerdeki öğretim kadrosunu herseyi biliyormuş da bu listeyi yapmıs sanırım.
ayrıca listede olmayan ve olan ünilerden arkadaşların muabbetini yazayım gercektir.
listede olan üni-abi dersler zor mu
listede olmayan üni-yok ya yatarak geçiyoruz hocalar zorlamıyor.
listede olan üni- hadi ya bizim burda nerdeyse g.tünden kan alacaklar.
not: çankaya üniversitesi'ni yazmışsın ama endüstri mühendisliği bölümü türkiye'deki sayılı endüstri mühendisliği bölümlerinin başında gelir. neyinle yazdıysan bu listeyi.
edit: karşı argümanın varsa yaz arkadaşım klavye özürlüsü gibi eksileme, bildiğimiz şeyleri yazıyoruz buraya.
her üniversiteyi tek tek gidip görmesem de az çok fikir belirtecek kadar biliyorum. ülkemizde ne yazık ki gecekondu üniversite sayısı hiçte az değil. 15 20 yıla hepsi gelişir tabi o ayrı. tabloda yazdığı her üniversite öyle demiyorum tabii ki.
ulaşamadığı ciğere toptan pis diyen yazarın yakarışıdır. ayrıca atatürk üniversitesi 50 yıllık bir üniversitedir. gerisi senin görmemişliğine verilir...
elindeki pisliği öpüp başına koyanlara gerçekleri göstermek isteyen yazarın ortaya koyduğu gerçektir.
--spoiler--
35-40 yıl önce kurulmuş üniversiteleri köklü sayanların şaşıracağı gerçek.
--spoiler--
Kişiden kişiye, bölümden bölüme değişir. Önemli olan üniversitenin adı değildir. Neredeyse hepsi aynı kalitede eğitim vermektedir. Önemli olan kişinin bu eğitimle kendini ne kadar geliştirebildiğidir. Her şey öğrencide biter. Yoksa git ODTÜ' de oku hiçbir şey yapma. istersen Dicle Üni' de oku olanaklardan sonuna kadar yararlan. Seçim senin.
sıralamada üniversite kalitesi ve imkanları ele alınmıştır. hocaların iletişiminden, öğrencilerin tavırlarına; kütüphanelerden yararlanma oranlarına; profesör yetiştirme sayılarına vs...