toplumun çağdaşlaşma, gelişme isteği eğitime verdiği önemle paralellik gösterir. bazı hıyar toplumlarda öğretmenlik mesleği basit, sıradan bir meslekmiş gibi algılanabilir. o yüzden hıyardırlar zaten.
edit: hatta masabaşı memurlarla kıyaslanıp, 3 ay yatıyooorleeaarr diyen yöneticileri de vardır bunların.
Öğretmen değilim ama:
Öğretmen olunasıya kadar ödenen bedellerden kimseni haberi yok tabii.
Daha ilkokul yıllarından itibaren belli bi seviyen olacak, ödevlerini yapacak sorumluluklarını yerine getireceksin,
Anadolu lisesi telaşının başladığı ortaokul yıllarından itibaren boyun kadar test kitaplarıyla uğraşma dönemin başlayacak, üniversite sınavını geçeceksin, binbir zahmetle gençliğini üniversite bitirmeye çalışarak geçireceksin,
sonra üniversite sınavında kaydettiğin başarı sana bir "işsizlik diplomas" olarak dönmesin diye oturup kpss çalışacaksın şayet onuda geçersen ( geçemezsen bütün emeklerin boşa gitti) gidip gurbette, Doğu görevinde memleketinden sevdiklerinden ailenden ayrı ömür tüketeceksin, böylece ömrünü yarılayacaksın ondan sonra birileri kalkıp aldığın paraya göz dikecek, uzanamadığı ciğere pis diyecek.. Helâli hoş olsun kazandıkları para güle güle harcasınlar, güle güle yesinler..
ilk entryde öylebir üslup var ki mutfağa su içmeye gitmeyi bile 20 maddede anlatır. öğretmenlik 4 ay tatil yapılıp 2500 lira maaş alınan. hafta 20 saat kadar çalışılan rahat bir meslektir.
herhangi bir lisede bir derse girmemiş yazar sıÇmığıdır. ulan milletin psikopat Çocuğuyla sen mi uğraşıyorsun gelde bir bak şu ortama. Deli hastanesi gibi sınıflar bunlar. kafasını yaran kavga eden sevgilisine ağlayan sigara iÇen (derste) neler neler...
basitlikten cok sacma ve gereksiz bir meslek olmasidir. bir insan hukuk fakultesini nasil kazanacagini neden hukuk fakultesini kazanamamis birinden ogrensin lan. afra tafra yapan kimya ogretmenlerine ne demeli. sen bok kazanirsin mimarligi diyor amk evladi. sen kendine baksana lan denyo ola ola ogretmen olmus vir vir ediyosun.
yanlış önermedir. öğretmenlik yüksek doz emek, hassasiyet isteyen bir meslektir. bu mesleğin hakkını veren insanlar, 3 ay tatili ve şuan aldıkları maaşın çok daha fazlasını haketmektedirler.öğretmenlik mesleğini basite indirgememelidir.
insanla muhatap olunan işlerin hepsi zordur. Bunu burada yazılanları okuyarak da anlayabilirsiniz.
Öğretmenin keşke sana okuma yazma öğretmeseymiş...
Tüm gün boyunca bir sınıfın karşısına geçip onlar için boğaz patlatan bir öğretmeni, telefonla arayıp tavuk döner siparişi veremeyen insanların eleştirmesi ne acı...
ah bir de öğretmenlerin üç ay tatilinin olmadığını anlayabilseler. bir öğretmen adayı olarak, ben bahsedildiği gibi okuması kolay diye seçmedim. Bir çocuğun geleceğini şekillendirmenin, onu düzgün, çalışkan bir birey olarak bir üst kademeye yollamanın onurunu yaşamak için seçtim. Ayrıca okul zili çalınca bitmez bir öğretmenin mesaisi. Hazırlaması gereken sınavlar, okuması gereken sınavlar, e-okula girilmesi gereken notlar vardır. Önyargılarınızı bir köşeye bırakıp açın şu başlıkları.
öğretmen olamamış kişi söylemi. ben ayar vermekten bıktım bunlar almaktan bıkmadı. bunları 40 tane ergenle 2 saat aynı sınıfa kapatmak istiyorum. evet evet tek isteğim bu. sonra görsün 3 ay tatili.
ham maddesi insan olan riskli bir iştir öğretmenlik. bir çoğunun hayatını öğretmeni belirler aslında. şanslıysanız mesleğini seven iyi bir formasyona sahip, öğrenci psikolojisinden anlayan birine düşersiniz ve o sizin hayatınızı değiştiriverir. ama mesleğini sevmeyenden allah cemi cümlemizi korusun...
Saçmalamayındır. Üç beş dandik öğretmen görüp tüm öğretmenlik mesleğine bu şekilde yaklaşılmamalıdır. Öğretmenlik önemlidir, kutsaldır, gerçekten, saçmalamayınız lütfen.
Not: eğitim fakültesinde falan okumuyorum öğretmen de değilim.
öğretmenlik, vicdani bir meslektir.
vicdanı olmayan için, yan gelip yatma yeridir.
vicdanı olan, yani mesleğini hakkıyla yapan için dünyanın en zor mesleğidir.
bir şeyi anlamak zordur ama bir şeyi başkasının anlayacağı hale getirmek daha da zordur. ayrıca asıl öğretmenlik bilgi vermek değil öğrenmeyi öğretmektir.
ülkemizde öğretmenlik maalesef bilgi verip sınavda sormaktan ibaret olduğu için uzaktan bakanlara öğretmenlik kolay gibi geliyor.
misal yüksek lisans hocalarımdan biri süper zeki bir adamdı ama anlattığı dersi kimse anlamadığı için başarılı olamıyordu. sonra öğrenciler arasından öğretmenlik okumuş olan arkadaş konuyu anlayıp bize de bir güzel anlatmıştı anlamamız için kavram haritası yapıp bi de fotokopi falan çektirmişti sağolsun.
yok kutsalmış yok zormuş yok cartmış curtmuş. bırakın lan bu işleri. öğretmenlik gibi kıyak iş mi var amına koyayım. işini adam akıllı yapan kaç tane öğretmen gördünüz ?
tanımsa tanım: öğretmenliğin basit bir meslek olduğu gerçeğidir.
hayatını belki de onu hiç anlamayan konuşamayan özel eğitime muhtaç çocuklara adamış biri olarak, öğretmenliği basit meslek olarak görenlerin bir gün benimle çalışmasını ne çok isterdim.
icinde insanla ugrastirmayi gerektiren her meslek zordur ozelliklede cocuklarla ve genclerle ugrastirmayi gerektiren ogretmenlik ama ogretmenligi branslarinin kolayligina gore siralarsak ders anlatimi en kolay olan geometri ogretmenligidir.