türk milletinin en temel sorunlarından biridir. vucudun demir emilimini önemli ölçüde azaltır. bir diğeri ise karbonhidrat ağırlıklı beslenmedir. türk milletindeki tüm zeka problemlerin temelinde bu iki besin yatmaktadır.
uyuşturucu içmeye karşı çıkan yobazların, kaynatarak suyunu içtiği* ot. gayet rezil bir tadı var. en azından ingilizler sizden akıllı davranıp sütle karıştırmış. böylece içerken az da olsa zevk alabiliyoruz.
Şöyle bir demlik demlenmiş, yanında eş, dost olacak. muhabbet gırla olacak birde gelme keyfime. sıcak, baş ağrısı alma konusunda kesin çözüm, dinlendirici. yoğa yapmak gibi bir şeydir çay içmek.
insan hastaysa ilgi ve şefkat istiyor. bu biraz: "var olduğunu teyit edilmesi bi anlamda. ben varım ama yok olmak istemiyorum. eğer yok olacaksam da lütfen birileri giderayak ilgilensin benimle. en azından bu dünyada yok sayılarak gitmediğimi bileyim." düşüncesi gibi geliyor bana.
net değilim bu konuda. ama çay da buna benzer. intihar etmeyeceksek çay içelim bari.
Çaylara farklı tatlar katmak için... Çaya ayrı bir tat ve koku vermek istiyorsanız kavanozun içine, bir dilim elma ya da portakal kabuğu atın. Hatta çay demlerken portakal ve limon kabuğunu rendeleyerek de kullanabilirsiniz.
*Çayın etkisi ise demlenme süresine bağlıdır. çay yapraklarında da çabuk çözülen kafein mevcuttur.
*Çayın faydalarına baktığımızda ise adeta ecza deposunda saklanması gereken bir ilaç gibi olduğunu görüyoruz.
*Çayın her türlü hazımsızlık, mide ağrısı, cilt kuruluğu ve öksürüğe iyi geldiği biliniyor.
*Çay banyo malzemesi olarak kullanıldığında enfeksiyon giderici ve sakinleştirici etki yapar.
*Çay posası göz maskesi olarak kullanılırsa kanlanmaya ve ağırlaşmış göz kapaklarına iyi gelir.
*Çay, diş macunu gibi çok sayıda floroit içerir. Çaydaki tanik asitler dişdeki koruyucu etkiyi destekler, dişlerin üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturarak diş taşı oluşumunu engeller.