yine kendi güruhunca kabul gören duygulardır. şahsım üzerinde zerre etkileri ve gereklilikleri yoktur. her yanı siyah bir örtü ile kaplanmış ve cinsiyeti bile belli olmayan bir görüntünün, normal psikolojiye sahip birinde bazı duyguları harekete geçirmesi olanak dışıdır. düşünün ki bir ressamsınız ve aynı gün beş çarşaflı kadın portresini yaptırmak üzere size geldi. beş kadın için çıkan sonuç da aynıdır. ya da başka deyişle bir kadında gördüğünüz çarşaf kıvrımı, beşi için de geçerlidir. tabi duyguları siyah bir görüntüyle depreşenler varsa; o ayrı mesele...
KiŞiSEL TERCiHTiR VE SAYGI DUYULMASI GEREKiR TIPKI DiĞER DiNLERE VE iBADETLERE SAYGI DUYULMASI GEREKTiĞi GiBi.AMA BiZ TÜRK MiLLETi OLARAK MEDENiYETi ORASINI BURASINI AÇIP TEŞHiR ETMEK ZANNETTiĞiMiZ iÇiN YADA ÖYLE DÜŞÜNMEYE iTiLDiĞiMiZ iÇiN YADIRGANIYOR BU DURUM.
giyinme kültürü, coğrafya ve iklimin şekillendirdiği kültürdür. karadenizli kadınların önlerine peştemal bağlamaları, doğuda yaşayanların dağlık coğrafyada daha rahat hareket etmek için şalvar giymeleri v.s buna örnektir. çarşaf kesinlikle arap kültüründen bizlere geçmiştir. arap yarımadasının sıcak ikliminde güneşten korunmak için giyilen elbisedir. halifeliğin bize geçişinden sonra istanbula gelen arap aileleri vasıtasıyla diğer ortadoğu ülkelerinde de yayılmıştır.
rivayetlere göre çarşaflı kadınlar da diğerlerine acıyormuş, bedenlerini şehvetli bakışlara açık hale getiren kadınlara. bu basitliği bırakmalı tercihtir diye saygı göstermeliyiz en iyisi sanırım. normlarımızın başlıca belirleyicisi ''batı'' ise şayet batının tercihlere saygı gösterilmesi konusunu örnek alabiliriz. eşcinselliğe gösterilen saygı bu insanlara yok arkadaş bu nasıl bir anlayıştır.