çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri

entry39 galeri0
    14.
  1. akdeniz üniversitesi'nde çok güzel kızların olduğu bölüm.
    0 ...
  2. 13.
  3. -her saniye bi şey icad oluyor serhat.
    -hakikatten öyle.
    -şimdi de çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri diye bi bölüm açılmış ağa.
    -alış bunlara alış.
    -eskiden iktisat diye bi şey vardı tamamdı. şimdi nerden baksan işletmesi, çalışma ekonomisi, maliyesi, ekonometrisi şusu busu, ıvırı zıvırı.. tey tey.

    özet: iktisat ana bilim dalının alt bir uzmanlık kolu.
    0 ...
  4. 12.
  5. ilk derste öğretilen ilk şey asla çeko demeyin olan bölümdür.
    2 ...
  6. 11.
  7. tüm derslerin birbirinin aynısı olduğu bölüm.
    tamam anladık, işverenler göt, emekçiyi ise koru.
    2 ...
  8. 10.
  9. bu yıl yüksek lisans yapılacak bölüm, derslerin isimleri cazip geldi şimdiden pişman olmayız umarım.
    0 ...
  10. 9.
  11. kısaltmasıyla -ki bu çekodur çogu insanın çevreyle ilgili bir böülüm olduğu düşünülen bölümdür.
    0 ...
  12. 8.
  13. yazmayın yazdırmayın. bir boka yaramayan bölüm. nasıl pişmanım okuduğuma anlatamam.
    0 ...
  14. 7.
  15. tercihlerimde tek bölüm,kazanmak için can attığım bölüm.
    1 ...
  16. 6.
  17. kızları sosyete erkekleri piç olan bölümüm.
    1 ...
  18. 5.
  19. Devletlerin artık ekonomiden elini çekmesi ile meşruiyeti sorgulanmaya başlayan bölümlerden biridir. Bu yüzden; içinde soyal politika ve insan kaynakları arasında gel-gitler oluşturan bir bölümdür. Kısaca sosyal politika emek ve sermaye arasında bir denge oluşturabilmek ve emeği sermaye karşısında koruyabilmek için polikalar oluştururken; insan kaynakları ise neo-liberal politikaların bir uzantısı olarak emeği bireyselleştirmek ve istediği gibi yönetmek ister. Yani sosyal politika örgütlenme iken insan kaynakları bireyselleşmedir. Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü ise bu ikisi aradında debelenmektedir. Her üniversitede bu bileşimler farklı oranda bulunmakla birlikte temennimiz emeğin haklarını savunabilecek bir anlayışın geliştirilmesi yada kabul edilmesidir.
    0 ...
  20. 4.
  21. bu bölüm, emek piyasasını hukuki açıdan, sosyolojik açıdan, siyasi açıdan, ekonomi açısından, az biraz psikolojik açıdan inceler. tabi kendi mevzusuyla ilgili kısımlara odaklanarak. mesela hukukta iş hukukuna, sosyal güvenlik hukukuna, anayasa hukukuna falan odaklanırsın, sosyolojide daha çok endüstri sosyolojisiyle ilgilenirsin, psikolojide yönetim ve çalışma psikolojisi konularına ağırlık verirsin gibi. sendikalarla işveren arasındaki sorunların çözümüyle ilgili görev ifa ederler aslen. ancak günümüzde böyle değildir. mevzu insan kayaklarına kaymıştır. meslek tanımı bulunmayan bir bölümdür o yüzden "alanı çok geniş, bir çok şey olabilirsin" denir. çünkü anlayamadığımız şeyleri yüceltmeyi severiz biz. gerçekten dersler çok kapsamlıdır, kolay ve sevdicek bir bölümdür, tabi üniversiteyi sadece meslek edinme yeri olarak gören bir bünyeye sahipsen meslek tanımsızlığı canını sıkabilir ancak senin o dar görüşlü canın da benim umurumda değildir. kafan çalışıyorsa, üniversitede ot gibi yaşamadıysan işsiz de kalmazsın.
    2 ...
  22. 3.
  23. isminin değişmesi gündemde olup * yökün buna burun kıvırması sonucu hala bi ekonomidir aldı başını gidiyor. bu bölümün ismini ilk verildiği yıllardan sonra çok şey değişti yök amca. hadi bunları da geçtim bari bu bölümün mezunları için bi örgütlenmeye gidin. yıllardır bu bölüm mezunlarının çoğunluğu alakasız meslekler yapıyorlar. yök'ün saksıyı buna çalıştırması gerek. *
    2 ...
  24. 2.
  25. genelde insanların ne oluğunu anlamakta zorlandığı ve bitirince ne olacaksın diye sordukları bölüm. aslında köklü bir bölümdür, ilk olarak istanbul üniversiteside alman bilim adamlarının kurduğu bölüm.
    0 ...
  26. 1.
  27. bölümün gerçek adı sosyal politika iken 'ulan rus sosyalistleri basmasın bu ülkeyi' bilincinin bölümün adını bu şekilde değiştirmesiyle oluşan bölüm. zira bu bölümde okuyorsanız çeko kısaltması da insanlarla alternatif diyaloglar yaşamanıza sebeptir.
    (#713856)
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük