yazarını zeki ise ateist, ateist değilse gerizekalı konumuna getiren başlık. ateistlerin genelde zeki olabildikleri savunulabilir bir tezdir. lakin zekilerin ateist olma tezi üzerinde düşünülmeye ve anti-tez üretilmeye bile değmeyecek bir savdır.
evet genelde ilim irfan işleriyle uğraşan insanların çoğu ateisttir, bunun sebebi bu insanlar birşeyleri ispatladıklarında veya somut kanıtlar sunulduğunda kabul ederler.
allah'a yaklaşım şekli tıpkı matematikte çözülemeyen bir denklemle karşılaşınca matematiğin tamamını reddetmeye benzer ki bence tamamen aptalcadır.
http://w-o-deutsch.de/mozart/
bu sayfada mozart'ın dinle ilgili görüşleri var.
einstein'da dinsiz bilim topaldır mealinde laflar etmiş.gazi yaşargil her zaman kozmozun mükemmelliğinin rastlantısal olamayacağını,bir yaratan olduğunu dile getirmiş.bunlar biraz zeki sanırsam.
karşı düşüncede olan (hem zeki hem ateist) bi dolu kişi de bulunabilir.sonra hangi tarafta daha çok kişi varsa o sav kazanır. (bkz: ironi)
burda esas olay "zeka nedir"i tanımlamak matematikte kullanılan salt zeka mı ,duygusal zeka mı, algı sınırları mı?ancak birincisini kısmen ölçebildiğimize göre iq testi yapıp çan eğrisi üstündekilerin dini inançlarını sorgulamak lazım tespitin doğruluğunu bulmak için.ki iq'yla da kalmayıp din nedir iman nedir inançlı insan kime göre inançlıdır tanrı'dan ne anlıyoruz gibi soruların da cevaplarını vermeli normal üstü iq sahipleri ki başlıktaki sıfatlar ölçülsün. ancak o zaman tespitimiz nihai şeklini alır.
geri kalanlar ise zekilerin dini inançları başlığı altında, herkesin kendini zeki addederek empati yoluyla yaptığı yorumlar olarak kalır..
zekilerin inaçsiz aptallarin inançli olup olmadigi bilinmez ama diger insanlarin inançlari, ateistlikleri veya zekalari hakkinda fikir yurutup kafa yoranlarin su katilmamis gerizekali oldugu kesindir.
ateist olmak çok kolaydır. çünkü tek kural var inanmamak. bunuda kafası az çalışan biri bile yapabilir. lakin herhangi bir dine inanmak ise daha fazla akıl ve zeka gerektirir. çünkü her dinin kuralları vardır ve onlara uymak zorundasındır.
zeki insanlar, ki zekilik de oldukça karışık ve tartışılır bir kavramdır, inanışlarını ya da inanmayışlarını kendilerine saklayan, bunlarla övünüp/yerinmeyen kişilerdir bana göre.marjinallik konusuna gelince, kabul etmek istenmese de farklı olmanın ya da farklı görünmenin insanoğlunun hoşuna gittiği de bir gerçektir. ama insanın doğasında aynı zamanda sığınacak bir varlık arayışı, tapma, ait olma eğilimleri de vardır. ille de bir şekilde doğamıza karşı mı gelmemiz mi gerekiyor bu durumda? belki, yersiz genellemeler yerine ortada durmak,ille de siyah ya da beyaz olmamak da bir alternatiftir.
(bkz: agnostisizm)
doğruluğunu tartışmanın saçma olduğu bir önermedir.kızlar zeki,erkekler salaktır kadar saçma ve genelleyicidir.zira sadece asilik, özenme, dikkat çekme amacıyla da ateizmi seçen bir çok insan vardır.belki sorgulamaktan korkmayan ve cesur denilebilir bazıları için.ancak inananlar aptal ya da korkak değildir, olamazdır. hatta bu ne saçmalıktırdır.*