bugün

Yine ismi değişmez ise, şuan yapılan üniversite sınavı.
Her alanda mesleklerin alt kırınımlara ayrıldığı bir dönemde yaşarken bir kişinin sınavı yalınlaştıracağız demesiyle ortaya çıkan yeni sistemdir. YGS de ki 160 sorunun fen ve sosyal testleri 20şer soru kırpılıp LYS nin toplam 170 sorudan oluşan testleri doktorun da hatası ile kökünden kesilerek 80e düşürülmüştür.
Son iki yıldır girmediğim sınav. Sanırım daha girecek de değilim bu sınava. Kpss de seneye son. Sınav kelimesi duymak istemiyorum artık.
yıllar öncesine geri döndüler. sınav tek puan say söz ea dil e ne farkı var niye denedik bunca yıl. yapboz tahtası yaptık milli eğitimi
yeni sınav sistemi sadece isim değişikliğinden ve bütün sınavların sene sonuna itelenmesinden oluşmuş. Hala birçok cevapsız soru barındırmaktadır. Yeni ve zamansız olduğu için birçok kişi magdur olacaktır.
Anladığım kadarıyla önlisans bölüm okumak isteyenlerin sabah oturumuna lisans düşününenlerin 2 oturuma da girmesi gerekiyor.
Peki ya önceki sistemde ygs puanıyla öğrenci alan 4 yıllık bölümler vardı. Bunlara girmek isteyenler hangi sınava girmeli ??
2000'lilerin laneti devam edecek..

ulan harbiden ne çekti şu nesil bu adamlardan bi rahat bırakın nefes alsın şu çocuklar.
akp hükumetinin birinci önceliğinin okumayan, cahil ve sorgulamayan nesil yetiştirmek olduğu gerçeği maalesef bir kez daha yüzümüze çarpmıştır.
Mühendisleri 15 fizik sorusuyla tıp öğrencilerini de 13 biyoloji sorusuyla belirleyecek sınav.
1 inci oturumda sadece temel türkçe ve temel matematik sorulması, diğer derslerin alan sınavı gibi düşünülerek 2 inci oturuma kaydırılması ve özellikle fen bilimleri olmak üzere soru sayılarında azalma sınavın zor bir sınav olmasına neden olabilir. Sınavın doğru bir ölçme ve değerlendirme yapmayacağını düşünmekteyim. Neyse birkaç yıla değişir yine zaten.
absurd, saçma sapan bir düzenleme olmuş. üçüncü yıla kalmaz tamamen boku çıkar.
tm bölümünde tarihin kaldırılmasına şok olduğum sistem tarihini bilmeyen bir hukukcu,psikolog yetişecek aferin size koduğumun malları.
40 fen sorusu ile hangi mühendis adayını, hangi analitik zekayı nasıl ölçüp de yerleştireceği merakla beklenen yeni sınav sistemidir.

merak etmiyoruz, elbette değişecek 3-4 sene içinde fakat bu arada kaynayan öğrencilere ne olacak? yazın başından beri rakiplerinden fark yaratmak adına tarih coğrafya çalışan fen öğrencileri ne olacak ya da tam tersi birkaç matematik yapayım da sözelcilerde fark yaratayım diye çabalayan sözelciler? bu gerçekten vebali büyük bir hadisedir.

20 yıl önce falan sistem daha da boktandı. öğrenci sınava girmeden mi ne tercih listesini sunuyordu. ygs/lys sistemi ise bana göre şimdiye dek en oluru olan sistemdi. sınavın içeriği, kalitesi değil fakat sistem bakımından benim savunduğum bir sistemdi. çünkü ilk sınavdaki heyecanı, stresi telafi edebilme hakkı veriyordu. özellikle sınav=hayat denkleminden olaya yaklaşan veli ve öğrenciyi 3 saate sıkıştırmıyordu. ne bok vardı da bundan vazgeçtiniz bilmiyorum. bok gibi de para alıyodunuz bu sınavlardan halbuki...
Yeni sistem 2018-2019dan itibaren geçerli deniyor. Bu yıl ygs lys mi yapılacak yani?
Artık bir sayısal ölğrencisini coğrafya-tarih hiç ilgilendirmeyecek. Öyleyse okullarda bu derse katılım nasıl sağlanacak?
Artık özel okullar diploma notunu şişirdikleri için okul puanı konusunda devlet okulu mezunları sıkıntı yaşıyor. Bunun neden önüne geçilmedi?
puan türü sayısını 18e kadar yükselttiniz. Sebebi insanları daha fazla kafası çalıştığı alana yöneltmekti. Sistemin neresinde bir aksaklık yaşadınız da bundan vazgeçtiniz?
bunları bir dilekçe halinde ösym ye sormayı planlıyorum. Bu arada bu sistem maksimum 3 yıl uygulanır. 2023ü göreceğini sanmıyorum.
Sistem her ne kadar boktan olsa da yine çalışan adamın başarılı olacağı sınav.
gidin kendi çocuklarınızın üzerinde deneyin. Yazık günah değil mi? kendi getirdiğiniz sistemleri beğenmeyip değiştirmekle milyonlarca insanı etkilediğinizden bir habersiniz..
onceden 130 soru sordugu fenden simdi 40 soru soracak
13 soru kimyadan sen organik mi soracaksin 11.sinif mi soracaksin ygs kismini mi soracaksin fen soru sayisi gercekten cok az.
bakanlar kendini komik duruma düşürüyor. başka hiçbir ülkede yoktur böyle bir şey. araştırın isterseniz. adı değişince güzel mi oldu.. bu mu yani.
Gelen gideni aratır.
sınavda din kültürü olmasını bekliyordum nasıl bir sınav bu din yok burası müslüman bir ülke dinini bilmeyen adam en iyi yeri kazansa ülkesine ne faydası olur.

rezalet olmuş dinsiz sınavdan hayır gelmez en az matematik kadar din olmalıydı.
habere kısaca göz gezdirdim ve fen bilimleri ile tarih sözcüklerinin anıldığını görmedim.

ciddi misiniz siz?

yeditepe: 40 fen soracaklarmış. hımmm.

tarih konusunda da bir bilgi alayım.
sınavın ismini değiştirmekle büyük icraat yaptık zannediyoruz.yazık onca kitap çöpe gidiyor.
baraj konusunda oldukça inovatif gelişmeler yaşanmış hatta biraz ileriye gidip sınav sonuçlarını da öğrenciler hesaplasın ösymnin yükü hafifler.
Temel yeterlilik sınavından 150-180 puan üzeri alanlar ikinci sınava hak kazanacak deniyor. Ancak sıkıntı şurada. Temel yeterlilik sınavı sabah, ikinci sınav öğlen yapılacak. Ne zaman sonuçlar açıklanacak da öğrenci ikinci sınava hak kazandığını anlayacak?

Öğrenci geçtiğine kanaat getirirse deniyor. Öğrencinin kanaatine kalırsa hepsi boğaziçi odtü zaten.Gerçekten devrim gibi sistem.
Sosyalle fen neden kaldırilir.
Anlamış deilim
Sacamalamada 1 . Numaralı bi ülkeyiz vessalam
güncel Önemli Başlıklar