bir kez tadıp hevesimi aldığım sınavdır. üniversiteyi kazandıkları halde sırf eğlence olsun diye sınava girmeye devam eden arkadaşların kafasını yaşamak istemişimdir hep. helal olsun lan canınız sıkılmıyor mu o kadar saat.
sudoku çözerek hazırlanmıştım bu sınava.
ama havacılık okulu olayını (gerçi yüksek maaş ve iş imkanı kesinliği konusu gerçek mi araştırmadım) önceden bilseydim ders çalışırdım belki.
Yazarlara tecrubelerimden faydalanarak şu kısa zamanda 400 puan ya da yakınlarında bi puan yapmalarına yönelik tarif verecem.
Türkçe testi; dilbilgisi konularina hakim olmaniz lazim, her gün ilk türkçeden başlıyoruz ve çatı-anlatim bozukluğu-cümlenin öğeleri, cümle türleri, nok. Isaretleri ve yazim yanlışlarınjn herbirinden es gecmeksizin 10-20 arasi soru çözüyoruz. Ayni zamanda bir ygs türkçe deneme seti alip ardindan 40 soruyu süre ile çözüyoruz. Bu çok önemli sinavda süre kontrolu ve konsantrasyonunuz için. Sinava dek her gün bir türkçe denemesi yutacaksiniz.
Matematik; konularda temeliniz olmazsa yardimci olacağım oek bi sey yok. Turkce calisinca matematik konularini hizlica çalışiyoruz. 7-10 gün arasi içinde (tüm konulariniz eksikse 10 gun bazi konulariniz eksik ise bikac günde kinularla alakanizi kesin)
Sonra körfez soru bankasi alip yardiriyoruz. Dvd olduğu için kimseye sormaya gerek yok. Geometri de ayni şekilde.
Sosyal testi.
Tarihe konulari hizlica 3 günde bitirin. Sonra her gün soru çözün coğrafya da aynı şekilde.
Coğrafya fem kaynağı önemli. Coğrafya sorulari absürd oluyor sallamayin yanlış çıkar. Çok soru çözmeniz lazim.felsefe günlük 20-30 dakika konulara göz atip 20-30 soru yuvarlayin iki günde bir çalışmanızda yeterli ama coğrafya kesinlikle her gün soru çözülmeli.
Ve zaman ygs aliyoz cumalari. Adamlari sevmesiniz bile senede 30-40 soruya benzer sorulari bu denemede veriyorlar.
Bunları yaparak sinava girdiniz. Türkçe max 37 gelmeli denemeleri cozdunuz ise ve dilbilgisine artik hakimsiniz.
Matematik problemler ve olasilik zor onlari kacirdiniz dersek 24 soru yaptınız 32 sorudan. Kalan 8 geometrininde yarisini yaptiniz.
Tarih 13/15 yaptınız.
Coğrafya zor 8/12 yaptiniz.
Felsefe 7/8 yaptınız.
Ben ea yim . Fenden anlamam ama bi 6-7 soru az bi bilgi ile ve manyikla çözülüyor.
Ben bir sayısalcı olarak şunu eklerim ki fen namına eşit ağırlıkçılar kesinlikle biyoloji öncelikli çalışsınlar. Biliyosunuz ki ea sıralamasını değiştiren önemli şeylerden biri de bu fen çünkü alanınızda bulunanlar zaten türkçe, matematik ve sosyal yapabilen insanlar.
Biyolojiden sonra da kimyayı takip ederlerse çok iyi olur. Böylece sözel yeteneklerini iyi kullanmış olurlar.
Çalışırken de öyle deli gibi çalışmayın bu derslere, yakın bi sayısalcı tanıdık varsa rica edin size önemli yerlerden bahsetsin. Fenden çıkacak kek olan bikaç soruyu böylece elememiş olacaksınız.
Sayısalcılara da söyleyeceğim şu ki ygs nasıl geçerse geçsin önemli olan lys arkadaş. Bu her alan için geçerli gerçi de sayısalcıysan biriken fizik ve kimya konuları dert oluyo. Ygs açıklandığı zamandan itibaren lys başlasınlar.
Şunu da unutmayın ki; dişinizi sıkacağınız bi üç ay umduğunuzu alacağınız bi sonuç demek. Şimdiden başarılar.
Yaklaşan sınav. Bir yandan şuana kadarki çalışmam yeter lys çalış fahişe diyorum bir yandan da bu neyin kafası senin bildiğin kafalara benzemez ygs , girer çıkmaz diyorum. Kafam karışık açıkcası. Her zaman yaptığımdan biraz daha iyi geçse mutlu olurum aslında , öyle çok bir şey istemiyorum.